Limited şirkette Kaşe Zorunluluğu
Merhaba ben bir şey öğrenmek istiyorum.Sözlemede olmadığını varsayalım Müşteri bankaya havale talimatı verdi ve firmanın kaşesiz olarak temsil edilebildiğini söyledi.Böyle bir şey sözkonusmudur?
Yani limited şirketlerde kaşe zorunlulugu yok mudur
Yardımlarınız için teşekkürler
Re: Limited şirkette Kaşe Zorunluluğu
kaşe nedir diye yazdıgınızı anlamadım.Ancak firmanın ana sozlesmesınde kase ıle veya unvan altına atılacak ımzalarla temsıl edılecek ıbaresı olmayabılırmı.
Kaşe ve unvan zaten aynı şeydir. Kaşe, şirket unvanının yazılmasında kolaylık sağlayan bir araçtır. Esas olan şirket unvanı altına şirketi temsil etmek ve borçlandırıcı işlemler yapma yetkisine sahip olan yetkili şahısların imzalarının olmasıdır. Pratikte kaşe sanki bir belgenin veya bir kıymetli evrakın zorunlu unsuru gibi algılanırsa da, kaşe dediğimiz şey sonuçta plastikten yapılma, şirket unvanı, adresi, vergi sicil numarası telefon, adres vb. bilgileri gösteren bir araçtır ve kötüniyetli herkes dilediği şahıs veya şirket adına bir plastik kaşe yaptırıp kullanabilir. Yani hukukta kaşenin esasen hiç bir özelliği bulunmamaktadır.
Fırat Bey benim sormak istediğim konu müşteri herhangi bir ödeme talimatı veriyor , ancak talimat altında firma kaşesi veya ünvanı bulunmuyor.Sadece tek bir imza var. Talimat üzerinde gönderici bilgileri kısmında firmanın acık unvanı bulunmaktadır sadece .Anlayacagınız imzanın altında veya üstünde kaşe/firma ünavnı bulunmamaktadır.Ancak talimattaki hesap numarasından o firma çıkmaktadır.Firmanın imza sirkülerindede talimatta imza atan kişinin isimi bulunmaktadır.Bu durumda ne yapılabilir.Biliyorum sizi çok yordum