Cezaevinde tutuklu bulunan birisinin yattığı sürede banka kredi karta borcu nedeniyle faiz uygulanmış buna itiraz edebilirmi ve ne yapması gerekiyor .
Printable View
Cezaevinde tutuklu bulunan birisinin yattığı sürede banka kredi karta borcu nedeniyle faiz uygulanmış buna itiraz edebilirmi ve ne yapması gerekiyor .
Burada istek dışı bir mağduriyet var yanlız bunun hukuki bir yolu olmalı bence.
İstek dışı mağduriyeti anlayamadığımı ifade etmek istiyorum. Bir insanın cezaevinde olması faizin işlememesi gerektiği ile de nasıl ilintilendirilebiliyor onu da anlamadım.
Son tahlilde;
Borç ödenmezse faiz işler. Kişinin cezaevinde olması istek dışı mağduriyet olamaz. Hepsi birbirinden bağımsızdır.
Şüphe üzerine dosya ve araştırma tamamlanmadığı gerekçesiyle arkadaşım 6 ay cezaevinde yattı. Ailesi 600.00ytl karşılık ödenmesi gereken son günden 3-5 gün sonra yatırmak kaydıyla 1-400ytl ödemiş. Ancak banka taksit ödemeleri geç ödenmiş gerekçesiyle 1.200 ytl daha borç çıkarmış bu kişiye. Mazeretini beyan ederek itirazda bulunmuş ancak kabul görmemiş. Şu an bayağı mağdur olduğu için merak ettim.Banka sorulara net bir açıklama getirmiyor sadece bunu ödeyeceksiniz diyor.[Faiz durmadan işlemez, anapara ödenirse kalan [/b]bakiye için faiz işlemez. İşlenirse faize faiz işlenmiş olur ki o da kanuna aykırıdır.].denildiğine göre bu parayı ödememek için yeniden itirazmı etmeli?