Kira alamıyorum evi de boşaltmıyor

Sitenin değerli avukatları:
      2004 yılında şehir merkezindeki evimizi yakın tanıdığımız birine ihtiyacımız olduğunda boşaltmak sureti ile sözlü bir anlaşmayla kiraya verdik.Evi halam 22-10/2007 ' de satın aldı ve tapuyu üstüne geçirdi.Kiracı halamın da tanıdığı olduğu için sözlü olarak eve ihtiyacım var evi boşalt diye söyledi.Kiracı da 2 ay içerisinde boşaltacağını söyledi,ancak 3 aydır ne kira ödüyor nede evi boşaltıyor.İhtar çeksem ihtara yazdığım kira bedeline itiraz edeceğini söyledi ek olarak böyle bir şeye kalkışırsam mahkemenin sonuna kadar çıkmayacağını söylüyor.Çıkakacağı tarihi de sürekli ileri bir tarihe atıyor.Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Allahtan faturalar kiracının üstüne başlangıç tarihi tam olarak 26-06-2004.Bizim şu an o eve çok ihtiyacımız var kiracı bizi son derece güç bir durumda bıraktı bu onun yanına kar olarak kalır mı ? Kiracı'ya bu tutumundan ötürü bir ceza verilir mi ?

Re: Kira alamıyorum evi de boşaltmıyor.

Kira bedelinin ödenmeemsi sebebiyle ilamsız tahliye yoluna başvurun.Takip talebi doldurarak icra dairesine verin.
İtiraz ederse de,sulh hukuk mahkemesinde dava açarsınız.İtiraz etmezse derhal tahliye ve tahsil gerçekleşir.

Öncelikle benim sorunuma çözüm sunduğunuz için teşekkür ederim.Eklemek istediğim icra takibine 100% itiraz edecektir.Bu durumda sulh hukuk mahkemesin başvursam bu mahkeme kısa sürede sonuçlanırmı ? Artı bize yaşattığı bu sıkıntılar yanına kalsın istemiyorum bunun için ne yapmalıyım ? En nihayetinde evi terk ederken eve zarar verir ise bu durumda ne yapmalıyım ? 
Sizlere kolay gelsin iyi,mutlu ve sağlıklı çalışmalar dilerim...

Rica ederim.
Evi terk ederken eve zarar vermesi durumunda ise;
Mala zarar verme 
MADDE 151. - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır

Merhaba,
Aynı şekilde benimde sorunum vardı.Bilgilendirmeniz iin teşekkür ederim.

Ben de diğer arkadaşlar gibi kira alamayıp evi de boşaltmayacağını söyleyen bir kiracıya sahibim.1 sene önce kontratı bitti evden çıkmadı ve de eve kombi yaptırdı,ev başka şehirde olduğundan kiraları banka aracılığıyla yapıyor.kira borcu olmadığını söyledi biz de protesto çektik.sanırım davamıza bakan avukatla bir anlaşmaları söz konusu ki mahkeme 25/12/2007 tarihinde tahliye kararı vermiş olmasına rağmen ev hala boşalmadı.bu konuda bana da yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

kira alacaklarına ilişkin örnek 13 tahliye ihtarlı ödeme emri gönderirsiniz. eğer bir ay içinde kiranızı öderse mesele yok, eğer ödemezse bir ay geçtikten sonra icra mahkemesine tahliye davası açabilirsiniz. Bu sulh hukuk mahkemesine açılan tahliye davasından daha seri ve basittir. 
Eğer itiraz ederse yine bir ay geçtikten sonra hem itirazın kaldırılması ve hem de tahliye için yine İcra mahkemesinde dava açabilirsiniz. Tabi ki sulh hukuk mahkemesine de takibin iptali ve tahliye açılabilir, ancak icra hamkemesine dava açmak daha seridir

Merhaba
Ben 4 yillik kiraciyim.Ilk 3 yil kontrattaki gibi tefe tufeye gore kirami arttirdi.Gecen sene ev sahibi kirayi 8yuzde 80 artirmami yoksa cikmami soyledi.Ben kirayi yuzde 8 artiracakken yuzde 38 artirdim.Buna ragmen bu sene bana tahliye kagidi gondermis.
Ben kiralarimi genelde zamaninda odedim ama bir kere bir terslik olmus ve kiralar hesaplarina gecmemis 3 ay .Bana haber verdiklerinde hemen hallettim.Yani bana kirayi zamaninda odemiyor diyebilirler ama herhangibir yazili ihtar vs cekilmedi ve her ay kira odendi belki birkac gun gecikme olmustur .
Bu durumda ne yapmaliyim tahliye davasina itiraz edersem beni kirayi odemiyor diye cikartabilir mi ?Ki oduyorum sadece birkac gun gecikiyor olabilir.
teskkurler
Derya