İlamsız icra yolu ile tahliye
Değerli arkadaşlar
Sizlerden birde ilamsız icra yolu ile tahliye yolunun incelikleri ile anlatılmasını rica ediyorum. Genel anlamla yapılacakları bilmekle bereber tahliye süreci içinde karşımıza çıkacak sorunları ekarte etmek için önemli olduğunu düşünüyorum.
Mesela benim aklıma takılan birkaç soruyu sormak istiyorum. Forum üyelerinin bu konuda başından geçen olayları anlatırsa dahada bilgileneceğimizi düşünüyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.
1- Kiracı ilamsız icra yolu ile çıkarılan İhtarlı ödeme emrini 30 gün içinde yerine getirmezse, yani ödemezse 30 gün bitiminde neler yapılacaktır. Süreleri ile cevaplarsanız sevinirim.
2- Kiracı ödeme emrine itiraz etmişse itirazın kaldırılması bu beklenen yani 30 gün süreyi etkilermi.
3- İhtarlı ödeme emrinde ödenmesini istenen miktar ödenmediği taktirde icra yolu ile mallara haciz en erken ne zaman başlatılabilir.
4- İcra yolu ile dükkana girilip haczedilen mallardan sonra tahliye edilmiş sayılırmı..
5- Ödeme emri ile yapılan miktarın ödenmemesi halinde icra müdürlüğünce dükkan hemen tahliye edilebilirmi. yani sulh mahkemesinde dava açmadan yapılabilirmi.
6- Şireketin bana olan borcundan dolayı Limited Şirket ortağının adına kayıtlı (Şİrkete kayıtlı değil) arabaya haciz konulabilirmi
7- Hacizden sonra dükkan tekrar kiraya verilebilirmi
Hacizle ilgili başka bir forum açarak sizlerden bilgi almak istiyorum. Şimdiden vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımı sunuyorum..