Hukuk eğitimi almak istiyorum
Ben forumda yeniyim.Böyle bir forum açtığınız için teşekkürler.Lise 1 öğrencisiyim ve hukuk düşünüyorum.Ancak biliyorsunuz ki hukukun bölümleri var(avukatlık hakimlik savcılık vs..) sizden istediğim; bu bölümleri zorluk dereceleri açısından sınıflandırmanız.Şimdiden teşekkürler
Re: Hukuk eğitimi almak istiyorum
teşekkürler inşallah birgün meslektaş oluruz.Yazınızın sonundaki temennileriniz için de teşekkürler.Ama ben zorluğu seven birisiyim:D
Meslekleri zorluk derecelerine göre sınıflandırmak ve meslek seçimini buna göre yapmak bence son derece yanlış. Kaldı ki, her meslek zordur, böyle bir sınıflandırma mümkün değildir. Bence sırf zoru seviyorsunuz diye zor olanı seçmek yerine gerçekten severek ve isteyerek yapabileceğiniz mesleği tercih edin...
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Meslekleri zorluk derecelerine göre sınıflandırmak ve meslek seçimini buna göre yapmak bence son derece yanlış. Kaldı ki, her meslek zordur, böyle bir sınıflandırma mümkün değildir. Bence sırf zoru seviyorsunuz diye zor olanı seçmek yerine gerçekten severek ve isteyerek yapabileceğiniz mesleği tercih edin...
bu yaznızdan sonra biraz düşündüm ve yine hukukta karar kıldım. Çünkü; insanların haklarını savunmayı seviyorum ve yine bu yazıdan sonra hukuku hangi dalıyla olursa olsun kabul edeceğimi arz ederim.
Karar vermeden önce varsa tanıdığınız bir avukatın bürosunda bir kaç gün geçirin derim.
hayır tanıdık bir avukat yok ama arıyorum.Teklifiniz için teşekkürler
ben anadolu üniversitesi işletme mezunuyum ama hukuk üzerine yüksek lisans yapmak isdiyorum şartları nelerdir. Hangi üniversiteler veriyor bu eğitimi ve de hukuk mezunu olmam şart mı yardımcı olursanız sevinirim
Bende merak ediyorum bu sorunun cevabını arkadaşlar bilgisi olan bir kişi cevaplayabilirmi
Merhaba ,
Öncelikle foruma ilk defa yazıyorum. 2002 yılında Mimar Sinan Üniversitesi
sosyoloji bölümünden mezun oldum. Uzun yıllar birçok farklı işler yaptıktan
sonra, sosyolojiyi tamamlıyacağını düşündüğüm ve her zaman çok okumak
istediğim hukuk fakültesine bu sene girmeye karar verdim.
Girmeyi düşündüğüm üniversiteler ingilizce eğitim vermelerinden
dolayı vakıf üniversiteleri. Çünkü asıl hedefim mezun olduktan sonra
uluslararası firmaların hukuk departmanlarında çalışmak .
Sorum şu daha fakülteye bile girmeden hedefimi bu şekilde ortaya
koymam doğru bir yol mu ? ikincisi bu yaşdan sonra hukuk gibi zor bir bölüm
okunur mu yoksa çok mu geç ? Etrafınızda böyle deneyimi olmuş olan hukukçu
tanıdığınız var mı?
Saygılarımla