Devlet memuruyum, internet sitelerim sorun çıkarır mı?
Bir Kamu Kurumunda Memur olarak görev yapmaktayım Boş zamanlarımda ve mesaiden sonra Bulunduğum bölgeye yönelik 5 adet internet sitesi kurdum bunların 4 ü haber portalı 1 i arkadaşlık sitesi Sitelere verdiğim emek karşılığında hızla büyüdü ve güçlendi dikkat çekmeye başladı günlük güncel haber portalları haline geldi.
Bu çerçevede sitelerin bana ait olduğu anlaşıldı haberlerde etliye sütlüye dokunmasakta bazen sınırlar zorlanıyor ve sık sık çevremden sen bir memursun yasak değilmi böyle şeyler deniliyor ancak henüz bir uyarıyla karşılaşmadım. Siteler hızla büyüyünce çevre den reklam teklifleride gelmeye başladı reklamda almaya başladım. Bu olay bölgedeki yerel gazete ve sitelerin dikkatini çekti ve rakip olarak görülmeye başlandım ve üzerime oynanmaya başladı. Ben Memur olarak İnternet sitelerimin olmasından bir zarar görürmüyüm ve bir Memurun bu tür işlerle uğraşmasında cezaii bir sorumluluk varmı bana açıklayıcı bir bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Re: Devlet memuruyum, internet sitelerim sorun çıkarır mı?
Alıntı:
Karamanogulları rumuzlu üyeden alıntı
Bir Kamu Kurumunda Memur olarak görev yapmaktayım Boş zamanlarımda ve mesaiden sonra Bulunduğum bölgeye yönelik 5 adet internet sitesi kurdum bunların 4 ü haber portalı 1 i arkadaşlık sitesi Sitelere verdiğim emek karşılığında hızla büyüdü ve güçlendi dikkat çekmeye başladı günlük güncel haber portalları haline geldi.
Bu çerçevede sitelerin bana ait olduğu anlaşıldı haberlerde etliye sütlüye dokunmasakta bazen sınırlar zorlanıyor ve sık sık çevremden sen bir memursun yasak değilmi böyle şeyler deniliyor ancak henüz bir uyarıyla karşılaşmadım. Siteler hızla büyüyünce çevre den reklam teklifleride gelmeye başladı reklamda almaya başladım. Bu olay bölgedeki yerel gazete ve sitelerin dikkatini çekti ve rakip olarak görülmeye başlandım ve üzerime oynanmaya başladı. Ben Memur olarak İnternet sitelerimin olmasından bir zarar görürmüyüm ve bir Memurun bu tür işlerle uğraşmasında cezaii bir sorumluluk varmı bana açıklayıcı bir bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Ticaret yapmıyorsun, herhangi bir yaptırımı olmaması gerekiyor bana göre, hobi olarak yapıyorsun sonuçta ama en iyisi bulunduğun yerde bir Defterdarlıktaki Personel Müdürü ile görüş onlar bu konulara çok hakimdirler.
Alıntı:
Karamanogulları rumuzlu üyeden alıntı
Siteler hızla büyüyünce çevre den reklam teklifleride gelmeye başladı reklamda almaya başladım.
TİCARET VE DİĞER KAZANÇ GETİRİCİ FAALİYETLERDE BULUNMA YASAĞI:
Madde 28 - (Değişik madde: 30/05/1974 - KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/05/1975-1897/1 md.)
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).
Madde 125 -
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:
h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak,
1:Buradaki yerel Gazete ve siteler Devlet memuru İnternet sitesi açamaz seni şikayet edeceğiz diye sürekli tehdit ediliyorum bir şikayet vukuunda zarar görürmüyüm?. 2:suç unsuru olmadığı halde yaptığım bir haber şikayet edilirse zarar görürmüyüm.? 3:siteleri eşimin üzerine göstersem ben yönetici gözükmesem sitelere reklam almamda bi sakınca olurmu?. 4 İnternet sitelerine alınan reklamların vergisi varmıdır veya siteler vergiye tabimidir.? 5. Sitelerimden birtaneside ücretli sitelerden ve üye olmak ücretli yeni üye önce benim hesabıma bedelini yatırıp sonra üye olabiliyor bu suçmudur veya bi yaptırımı varmıdır. Teşekkür ederim...
"3:siteleri eşimin üzerine göstersem ben yönetici gözükmesem"
En kısa zamanda bu dediğini yapsan ve elde ettiğin gelirden vergini versen iyi edersin...
Peki nasıl vergiye kaydolabilirim
Geliriniz yüksek ise bir şirket kurulabilir ve işlemler onun üzerinden alınabilir...
Kurduğunuz haber sitesi ise bunun 5187 sayılı Basın Kanunu’nun geçici 1. maddesince işlem göstermeniz gerekli.
sorularına cevaplar:
1- Şikayet olması durumunda ve bu sitelerin senin olduğu kanıtlanması durumunda kıdem durdurma cezası alırsınız.
2- Zarar görürsünüz. Kanunsuz ve yasalara uygun olarak açılmayan web siteleri ve yine yasalara uygun işletilmeyen web siteleri "5651 Sayılı İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun" gereğince sorumlusunuz.
3- Eşinizin üzerine siteyi göstermeniz eşinizin Esnaf kefalete üye olmasını gerektirecek sonuçlar ortaya çıkartabilir. Bunun yerine emekli bir aile yakınınızı öneririm.
4- Sitenizi 5187 kanuna göre yapmanız durumunda veya vergi usul kanunu çerçevesinde açmanız durumunda faturalandırdığınız veya kişisel sapotaj olarak vergilendirmeniz gerekir.
5- Kesinlikle suçtur. Size ait hesaplara yatan paraların gelir yerini mal bildiriminde bildirmeniz gerekir. Bu konuda şikayet ve araştırma olması durumunda ve yine başka bir şikayet konusu haline döüşebilme ihtimaliyle, Rüşvet suçuna dönüşebilir..
size önerim tüm sitelerinizin sorumluluğunu aile bireylerinden birinin üzerine göstermeniz veya derhal kapamanız.