Ben büyük bir şirkette kaynakçı olarak çalışıyordum,fabrika inşaatında çatı monte ederken yükşeksen düştüm felç oldum,iş güvenligim yoktu iş yerine dava açtım fakat ssk nın iş yerini denetlememesi nedeniyle ssk ya dava açabilirmiyim?
Printable View
Ben büyük bir şirkette kaynakçı olarak çalışıyordum,fabrika inşaatında çatı monte ederken yükşeksen düştüm felç oldum,iş güvenligim yoktu iş yerine dava açtım fakat ssk nın iş yerini denetlememesi nedeniyle ssk ya dava açabilirmiyim?
Geçmiş olsun.
Bu nedenle kuruma dava açamazsınız.İş güvenliğini sağlamak için gerekeni yapmak işverenin görevidir.Bunu gerçekleştirmemesi durumunda çalışanın gerekli tedbirlerin alınmasını istemesi gerekir.Gerekli güvenlik tedbirlerini almadan çalışmanız sırasında uğradığınız kaza ve tedavi giderlerini kurum (SSK) ilgililerden kusurları oranında tahsili yoluna gidecektir.
İyi akşamlar ben büyük bir şirkette çalışıyordum işim icabı çatı monte ediyorduk yüksekten düştüm felç oldum hiç bir güvenligi yoktu ceza davasının verecegi karar para cezasımı hapis cezasımı olur
Muhtemelen iş kazası nedeniyle işyerindeki diğer sorumluların ihmali davranışları nedeniyle onlarada kusur verilmiştir.
TAKSİRLE YARALAMA
Madde 89 - (1) Taksirle başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.