Yeni mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı
Az, çok, forumlarda, ne kadarda, örnek, olduğu, halde, teşekküllü, bir, cevap, alamadığımdan,içimdeki, sıkıntıyı, hafifletmek, istedim,sorunuma bir ışık;
Bu, zor, hayat, şartlarında, (Allah herkese nasip etsin) ticaret, yaptığımızdan, dolayı, bir dükkanımız, olsun, dedik, ama ne gördük, sonu hüsran, kiracılan uğraşıyoruz.(Bende şu an kiracıyım iğneyi ilk önce kendime batırdığımdan dolayı ona öyle yaklaştım)
20.11.2007 tarihinde, dükkanın tapusunu, aldım(Borç harç banka kredisinlen)şahıslan, yüz yüze, konuştuğumuzda, tamam, çıkaçağımı, söyledi, fakat, daha sonra, benden, hava, parası, otuz bin ytl istedi, biraz, münakaşa, ettik,bende kendi yerme hava parası vermiyeceğimi,6_7 ay kira vermeden Allah, rızası için kalbimiz, kırılmadan, dükkanı, bana ver, bende kiracıyım, ben geleceğim, dedim olmaz dedi; ikinci (benim hatam) eski mal sahibine 1500$ dolar borcu, varken, ben üstlendim, o nu da verme, dedim, yine olmadı.
Her yolu, denememe, rağmen, kanuni haklarım, olan bir aylık, süresi içersindeki ihtarnameyi çektim; fakat(eski mal sahibinlen olan sözleşmede 12.08.2003 tarihli sözleşme var yenilenmemiş)benim, tahliye, dava, hakkım, 6 ayın dolması, (dava açabilmem için) ondan sonra, bir daha 2. ci bir dava daha açmam, gerekiyor, oda, ne kadar, süre, içersinde, tahliye,edebilirsek(kanuni haklarımıza dahilinde) 3.kez yine, dava, acacağım. (kira vermediğinden)
Gerçekten,forumlarda, okuduğum, dışarıdan duyduğum,gibi,başka hiç bir yolu, yokmudur(tezden tahliye etmeye bende mağdurum,içimi yedim, kendimi bitirdim)ilgi, ve alakanıza, sığınıyorum.(nerede bizim dükkan çok uzaklarda kiracı kira da ödemiyo oturuyor tabiri caizse beleş aynen öyle ):(
Re: Yeni mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı
Söyledikleriniz tam anlaşılmıyor. Şu anda kiracı kiralarını düzenli ödüyor mu?
Ödenmemiş kira bedelleri için örnek 13 ile icra takibi yapabilirsiniz. İcra takibinde 30 gün içinde ödenmesini talep edersiniz. 7 gün içinde itiraz etmezse 30 gün içinde tamamını ödemesi gerekir. Ödenmezse temerrüt oluşur, derhal tahliye davası açabilirsiniz.
Az, çok, forumlarda, ne kadarda, örnek, olduğu, halde, teşekküllü, bir, cevap, alamadığımdan,içimdeki, sıkıntıyı, hafifletmek, istedim,sorunuma bir ışık;
20.11.2007 tarihinde, dükkanın tapusunu, aldım,şahıslan, yüz yüze, konuştuğumuzda, tamam, çıkaçağını, söyledi, fakat, daha sonra, benden, hava, parası, otuz bin ytl istedi, biraz, bende kendi yerime hava parası vermiyeceğimi söyledim.
Her yolu, denememe, rağmen, kanuni haklarım, olan bir aylık, süresi içersindeki ihtarnameyi çektim; fakat(eski mal sahibinlen olan sözleşmede 12.08.2003 tarihli sözleşme var yenilenmemiş)benim, tahliye, dava, hakkım, 6 ayın dolması, (dava açabilmem için) ondan sonra, bir daha 2. ci bir dava daha açmam, gerekiyor, oda, ne kadar, süre, içersinde, tahliye,edebilirsek(kanuni haklarımıza dahilinde) 3.kez yine, dava, acacağım, (kira vermediğinden) 2 aylık süresi içersinde, kiracıdan, hiç bir kira talebi etmedim, (6 ay bekledikden sonra acacaksın dediler; eğer kira için acarsan kira için anlaşmazlık olduğundan kanun, kiracıdan yana olur dediler, onun içinde hiç bir kira ödemesi talebinde bulunmadım)yanlış mı yapıyorum, nerede yapıyorum ,anlıyamadım.
Gerçekten,forumlarda, okuduğum, dışarıdan duyduğum,gibi,başka hiç bir yolu, yokmudur(tezden tahliye etmeye bende mağdurum,içimi yedim, kendimi bitirdim)ilgi, ve alakanıza, sığınıyorum.
Ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmanız ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanıza engel değildir. Kiracı çıkacak diye 6 ay kira ödemeyecek mi?
Derhal ödenmemiş kira bedelleri için örnek 13 ile icra takibi yapın. İcra takibinde 30 gün içinde ödenmesini talep edersiniz. 7 gün içinde itiraz etmezse 30 gün içinde tamamını ödemesi gerekir. 30 gün sonunda ödenmezse temerrüt oluşur, ertesi gün tahliye davası açabilirsiniz. Aynı zamanda ödenmeyen kiraları tahsil için hacze başvurabilirsiniz.
Kira alacağınızın tamamı ihtardan sonra 30 gün içinde ödenirse 6 ayın sonunda tahliye davası açabilirsiniz.
Tabii kiracı 30 gün içinde birikmiş borcu ödeyip sonraki kiraları ödemeyebilir. Ödenmeyen her kira için icra takibine devam edin. Bunlardan birini 30 gün içinde ödemezse temerrüt oluşacağından ihtiyaç nedeniyle tahliye için beklemek durumunda kalmazsınız.
Sizin, söyledikleriniz, karşılığında, avukatıma söyleyip, yerine niye getirmediğini söyledim, o da sizin dediğiniz, gibi uyguladı,
Başarılarınızın devamını diliyorum.:)