Köy muhtarlığına bağlı kira sözleşmesi
İlginize şimdiden tşk ederim.
19 seneden beri turistlik bir köyde restaurant işletmcisiyim.İşletmem köy muhtarlığına ait her ay kusursuz düzenli olarak kiramı ödemekteyim hiç bir gecikme olmadığı halde hiç bir gerekçe göstermeden şahsıma bundan 6 ay önce muhtarlık tarafından 01.01.08 tarıhınde kontrat yeniliği yapılmayacağı dair kagıt geldi.aradan 6 ay geçti ve bundan 7 gün öncede 15 gün süre zarfında restaurantı boşaltınız diye icradan kagıt geldi.1996 da 1.250.00 ytl kira öderken 1997 de 1.500.00ytl istedikleri gibi artış yaptılar bütün isteklerine evet dedim kira bedeli az deme şansları da yok.
sormak istediğim şu...
*Köy muhtarlığı kiracıları ile şehir kiracıları (belediye) aynı haklara sahip midir?
*Muhtarlık kafasına estiği gibi çık diyebilir mi?
Re: Köy muhtarlığına bağlı kira sözleşmesi
Eminim sorunuza bilgisi olan arkadaşlar cevap vereceklerdir.Benim sormak istediğim : böyle bir durumda muhtar "Almanya'dan köylümüz geldi,o çalıştıracak" diyebilir mi? :o
Hayır Almanya'dan köylüm geldi o çalıştıracak diyebilemez, çünkü bu söz konusu değil. Bu tarz bir şey diyecek olsa sen bu köylü değilsin ben bu saatten sonra yeni kontratı bu köyde ikamet eden birisi ile yapmak istiyorum da diyebilirdi.Söz konusu bu kesinlikle değil fakat bu gün köyde çıkan bir dedikodu yu duydum köylü bizim için imza toplamış restauranttan çıkmamız adına. Muhtar da bunu gerekçe gösteriyormuş...
Lütfen sayın Avukatlardan ricam beni aydınlatırsanız çok sevineceğim...
Alıntı:
melekdiyar rumuzlu üyeden alıntı
İlginize şimdiden tşk ederim.
19 seneden beri turistlik bir köyde restaurant işletmcisiyim.İşletmem köy muhtarlığına ait her ay kusursuz düzenli olarak kiramı ödemekteyim hiç bir gecikme olmadığı halde hiç bir gerekçe göstermeden şahsıma bundan 6 ay önce muhtarlık tarafından 01.01.08 tarıhınde kontrat yeniliği yapılmayacağı dair kagıt geldi.aradan 6 ay geçti ve bundan 7 gün öncede 15 gün süre zarfında restaurantı boşaltınız diye icradan kagıt geldi.1996 da 1.250.00 ytl kira öderken 1997 de 1.500.00ytl istedikleri gibi artış yaptılar bütün isteklerine evet dedim kira bedeli az deme şansları da yok.
sormak istediğim şu...
*Köy muhtarlığı kiracıları ile şehir kiracıları (belediye) aynı haklara sahip midir?
*Muhtarlık kafasına estiği gibi çık diyebilir mi?
Belediye sınırları içinde olmayan yerlerde 6570 sayılı kanun uygulanmaz.
Sözleşmenin bitiminde Borçlar Kanunu hükümleri uygulanarak tahliye istenebilir.
Eğer belediye sınırları içinde değilse, kira sözleşmesi sonunda mülk sahibi sözleşmeyi yenilememe hakkına sahiptir. Kendiliğinden yenileme söz konusu olmaz.
Sayın sdt bey 6570 sayılı kanun nedir ?
Bu arada evet belediye sınırları içinde değil muhtarlığa bağlı bir köy.
Peki Sayın Kaymakamın sizce bir etkisi olabilir mi yani Kaymakamdan habersiz bizi çıkartabilme lüksleri varmıdır?
Zaten bize tahliye davası açmış bulunuyorlar.
Bir de borçlar kanunu hükmü nedir ?
Çok soru sordum özür dilerim...
Cevap verirseniz sevineceğim bilgisi olan ....
Alıntı:
Sayın sdt bey 6570 sayılı kanun nedir ?
Bu arada evet belediye sınırları içinde değil muhtarlığa bağlı bir köy.
Peki Sayın Kaymakamın sizce bir etkisi olabilir mi yani Kaymakamdan habersiz bizi çıkartabilme lüksleri varmıdır?
Zaten bize tahliye davası açmış bulunuyorlar.
Bir de borçlar kanunu hükmü nedir ?
Çok soru sordum özür dilerim...
6570 sayılı kanun belediye sınırları içindeki gayrimenkullerin kiralanmasına dair kanundur. Bu kanuna göre kiracı çıkacağını kira sözleşmesi bitmeden 15 gün önce yazılı olarak bildirmezse sözleşme kendiliğinden bir yıl uzar.
Belediye sınırları dışındaki gayrimenkullere bu kanun uygulanmaz. Borçlar kanunu uygulanır. 6 ay önce sözleşmenin feshedileceği size kanuna uygun bir şekilde ihbar edilmiştir. (Borçlar Kanunu Madde 262) Buna dayanarak kiralayan sözleşmeyi feshetmiş ve tahliyenizi istemiştir.
Sizin yapabileceğiniz hiç bir şey yok.
İlgili madde aşağıda:
Madde 262 – İcar için ne sarih ne de zımmi bir müddet tayin edilmemiş olursa, gerek müstecir gerek mucir, ihbar suretiyle akdi feshedebilir.
Akitte, hilafına bir hüküm tayin edilmemiş ise, iki taraftan her biri aşağıdaki kaideler dairesinde feshi ihbar edebilir:
1 – Mefruş olmayan apartmanlar, yazıhane, tezgah, dükkan, mağaza, mahzen, samanlık, ahır, ve bu gibi mahaller ancak mahalli adetince muayyen en yakın vakit için ve böyle bir adetin fıkdanı halinde altı aylık bir müddetin hitamı için ve her iki halde üç ay evvel yapılması lazım gelen bir ihbar ile.
2 – Mefruş apartmanlar yahut müstakil odalar yahut süknaya mahsus mefruşat ancak bir aylık müddetin hitamı için ve iki hafta evvel yapılması lazım gelen bir ihbar ile.
3 – Diğer menkul şeyler her istenilen zaman için ve üç gün evvel yapılması lazım gelen bir ihbar ile.
Peki son sorum tekrar ilginize teşekkür ederim.Kaymakam ın izni olmadan muhtar kiracısını çıkartabilirmi?
Yada
Kaymakamın ne gibi bir olumlu etkisi olur,sözü geçer mi? Tahliyeye engel olurmu?
Hayırlı akşamlar...
Lütfen konu tekrarı yapmayınız
Alıntı:
Peki son sorum tekrar ilginize teşekkür ederim.Kaymakam ın izni olmadan muhtar kiracısını çıkartabilirmi?
Yada
Kaymakamın ne gibi bir olumlu etkisi olur,sözü geçer mi? Tahliyeye engel olurmu?
Hayırlı akşamlar...
Lütfen konu tekrarı yapmayınız
Muhtar mülkü size kiralarken kaymakamdan izin almış mıydı?