İşlenmiş bir suça hem maaş kesimi hemde görev yeri değişikliği verildi, oysaki bir suça bir ceza verilmesi gerekmez mi? Hele bu yer değiştirme sürgün niteliğinde ikamet yerinden 80 km uzakta eşin görev yerine 80 km mesafe uzakta ise.
Teşekkürler
Printable View
İşlenmiş bir suça hem maaş kesimi hemde görev yeri değişikliği verildi, oysaki bir suça bir ceza verilmesi gerekmez mi? Hele bu yer değiştirme sürgün niteliğinde ikamet yerinden 80 km uzakta eşin görev yerine 80 km mesafe uzakta ise.
Teşekkürler
Konuyu net olarak izah edebilirseniz, yardımcı olmamız kolaylaşacaktır.
Okul müdürü ile aramızda geçen kişisel olay (olay okulda oldu ve kavgaya dönüştü) sonunda suçlu bulundum , idari ceza aldım .Yine aynı olaydan dolayı 80 km uzakta bir okula öğretmen olarak sürüldüm . böylece bir suça iki ceza verilmiş oldu. İtiraz ettim sizi sürgün etmedik , tedbir icabı gönderdik diye cevap geldi. ikamet yerime 80 km bir yere tayin bence sürgün ve iknci kere cezadır.
saygılar şimdiden teşekkür ederim.
Her iki işlem aleyhine iptal davası açmanızı öneririm... Disiplin soruşturmaları sonucunda hazırlanan raporlarda, disiplin cezasının yanında, adli, idari ve mali yönlerden herhangi bir işlem önerilip önerilmediği bölümü yer alır... Soruşturmacı, size disiplin cezası önerirken, beraberinde, idari bir değerlendirme yaparak, aynı yerde çalışmanızın uygun olmayacağını önermiş olmalı...
Yasal olarak yer değişikliğ. ceza sayılmaz... Umarım kazanırsınız...
Teşekkürler soruşturmacının ,hem ceza , hem yer değişikliği istemesi çok saçma
yerdeğişikliği teklifi olsa bile , bu mağdur etme düşüncesi ile yapılamaz. Bir çok boş yer varken en uzak yere tayin etmek , ancak idarenin başka düşünceler içinde olduğu anlamına gelir. Bu değişikliğinde kamu yararına olamaz , hiç kimse her sabah 80 km yol gidip verimli çalışamaz .
Bu benim şahsi düşüncem katkınıza ve işin resmi yönünü bildirmenizden memnunlık duydum.
Hakkında yapılan soruşturma sonucunda düzenlenen "Soruşturma sonucu raporu"nda; bulunduğun yerde görev yapman sakıncalı bulunmuşsa,başka yere gönderirler.
Ben aleyhime yalan da olsa şahit,sahte de olsa belge olmadan soruşturma geçirdim.Neticede 1/30 maaş kesim cezası ile memur eşimden 180 km öteye postalandım.Maaş kesim cezasını yetkisi olmayan biri (İl M.Eğ.Md) verdiğinden,mahkemece iptal edildi.Atama işleminde ise 6 yıl süren iç hukuk süresi sonucunda kaybettim.Soruşturma sonucu raporuna göre tayinim yapıldığında daha savunmam bile alınmamıştı.Savunma alınmadan,ya da "Savunma Hakkını"kullanmaktan vazgeçmeden, soruşturma nasıl sonuçlanır da "Soruşturma sonucu raporu"yazılır diye de sormayasın.Ama yine de hukuka uygun bulundu.İyi mi?AİHM e gittim.Bekliyorum.
Demek isterim ki: haline şükret.
Bilindiği gibi memura verilebilecek cezalar arasında "Yer değiştirme"diye bir ceza yoktur.Size ve bana ceza gibi geliyorsa da,idare bakımından bu sadece "İdarî tedbir"dir.Eğer 1999 yılındaki gibi duruyorsa;MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 29.maddesi "Soruşturma sonucunda bulunduğu yerde görev yapması sakıncalı bulunan.."der.
Benim dava gerekçem de ise "Atamam Y-29 a göre yapıldı.Soruşturma sonuçlanmadan düzenlenen, Soruşturma Sonucu Raporuna göre yapılan bu işlem hukuka aykırıdır" şeklindeydi.Neticeyi anlattım.Mahkemenin iddiama cevap vermek yerine "Valinin İl İdaresi Kanununa göre seni atamasına yetkisi var" demesi gibi konulara da girmeyeyim.Atama o yetkinin kulanılmasıyla yapılmadığı halde...
Valiliğin savunmasına ve "Aile Hayatının Korunması" konularına girmeyeyim...
Parçalı cevap için özür...
İlginize teşekkür bana moral vermediniz ama ben hak aramaya devam diyorum.
Bu arada sizi tanır gibiyim şuan İzmir de misiniz ve bir dönem öğrencilik için Manisa'da bulundunuz mu eski bir arkadaşımın soy isim benzerliğinden çağrışım?
Elimde bir arkadaşa yapılan asılsız isnad sonrası hem ceza hem sürgün kararına itiraz sonucu mahkeme sürgünü iptal ettiğine dair örnek karar var.
Onu kullanmayı düşünüyorum.
Selamlar
Sandığınız kişi değilim.Moralini bozmak,ya da hakkını aramaktan vaz geç diye yazmadım.Maksadım; İdare Mahkemelerinin nasıl karar verebildiklerine dair fikrin olsun, idi.Bu işlerle üğraşırken de,bu mahkemelerdeki hakimlerin çoğunun "HUKUK"kökenli olmadıklarını da öğrendim.
Atama işlemi iptal olmaz diye de bir kural yoktur.İdare mahkemeleri -bildiğim kadarıyla- idarî bir işlemi üç sebepten dolayı iptal eder:
a-Usül yönünden,
b-Yetki yönünden,
c-Maksat (Kamu yararı) bakımından.
Yani; ya hukukî usule uyulmamış,ya yetkisi olmayan biri işlemi yapmış,ya da bu işlemde kamu yararı yoktur diyerek.
Umarım başarırsın.
Selâmlar...
Teşekür ederim hak ararken malesef çok engel ile karşılaşıyoruz uzayan süreç moral bozucu oluyor ,bazı idareciler kendilerini ayrı bir grup olarak görüp,yine bir kısım idareci konumundakiler birbirlerinin ayıplarını örtmekle kalmayıp,suçsuzu suçlu çıkarmaya ,yani amiri haklı çıkarıp memuru haklıda olsa haksız çıkarmaya çalışıyorlar.Bir çeşit idareci dayanışması diyebiliriz ,herkes için geçerli olmasada bu düşüncede olanlar var.Bu da işleri zorlaştırıyor.