Kredi karti borcu ve kefilin sorumlulugu hakkında
Formunuzda bu konulara dair tum yazilarinizi okumus olmama ragmen kendi durumumun ozellik arzetmesi nedeniyle..yeniden sormak istiyorum..
Bosandigim esimle evliligimiz suresince kullanmis oldugum kredi kartlarimi(iki adet) bosanma sonrasi yurt disinda yerlesmek uzere turkiyeden ayrilmam sebebiyle kendisine biraktim..artik kullanamayacagimdan iptal edilerek borclarimin odenmesini istedim ve bunun icin de bir kac parca mucevher satarak parasini ona teslim ettim..odeme zamani gelince odeyecegini soyledi..son derece medeni bir sekilde anlasmali bir bosanma yapmistik..
ancak aylar sonra bu borclari odemedigini ve bankanin icra veya haciz (fark varmi bilemiyorum) islemi baslattigini ogrendim..halen yurt disindayim..islerimle yogunum..ve bu konu icin donup ugrasacak imkanim yok..
once kendi durum tesbitimi yapayim sonra sizlere sorumu sorayim..
1- bu kredi kartlarimda benim ikamet adresim..su anda eski esimin kullandigi ev ve is yeri adresim de eski esimin sahip oldugu sirkettir..
2- bu kredi kartlarinin kefili eski esimdir..(sozlesmede herhangi bir miktar yazili degildi ..kredi karti limitine dair miktarini kartlari aldiktan sonra gorduk..elbette daha sonra bir miktar artti limiti.
3-kendime ait emekli maasim var..bu maas kredi kartim da halen eski esimde..aralarda bana yollar diye birakmistim..zira buradan cekilmiyor..(iyi niyetime bakin)
4-kendime ait birisi halen bos digeri de yillardir hic kira almadan..elektrik suyunu kendileri uzerine kayitli cok uzak dar gelirli bir akrabamin kulandigi toplam iki adet gayrimenkulum var..
sorularim sunlar..
1- bu kredi kartinin ihbarnamesi eski ikemetgahima gittiginde ,esim artik o,burda oturmuyor diyerek..benim uzak akrabamin oturdugu tapulu evime haciz koydurabilmek amaci ile..o adrese yonlendirebilir mi?
2- o adreste oturanlar bu evragi benim orada hicbir zaman oturmamis olmam nedeniyle, almadiklari taktirde ne olur?
3-bu evrak yurdisindaki adresime yonlendirilebilir mi..yonlendirilirse..formlardan okudugum kadariyla 7 gunluk surede mal bildirimi durumunu gerceklestirmem imkansiz olacagindan ne olur?
ayrica bana ulasmazsa bu evrak ne olur?
4- kefilin sorumlulugu ne zaman ve nasil devreye girer..kefil eski esim..hayli de varlikli.ama ortada bir inatlasma var..ondan alabilirler mi.?(adil olani ondan almalari zaten ..ben vermistim parayi ona ama ispatlayamam ki..)
5- son olarak..butun bunlar benim giyabimda..hicbir evrak bana teblig edilmeden bir sekilde sonuca baglanir mi..ben oraya ziyarete geldigimde sorun olur mu?
bu yazimi okuyup, sorularima cevap verme zahmetinde bulunabilecek tum avukat arkadaslara simdiden tesekkur ederim..
saygilarimla