Deniz üzerinde yer kiralayabilir miyim?
1- Bulunduğum yerde sahilde uzun bir kordon var. Kordonun bir ucunda marina ve tekne barınağı var, diğer taraflar deniz tarafı boş. Ben bu kordon gezi yolunun kıyısında denize doğru 8x10m ebatlarında bir yeri deniz seviyesinde çevirip bir iskele ekleyerek çocuklara yönelik eğlence ve oyun işi yapmak istiyorum. Kışın kaldıracağım yani sadece yazları açık olacak portatif bir düzen. Karada olsa dükkan tutar işletirim ancak denizde yer kiralayabilir miyim? Kiralanırsa yetkili kimdir? Böyle bir iş kurmam mümkün mü?
2- Kendim memur olduğum için işi eşim yada memur emeklisi babam üzerinden yapacağım. Babam üzerinden yapmamın bana vergi vs. avantajı olur mu?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Re: Deniz üzerinde yer kiralayabilir miyim?
Bilgisi olan yok mu arkadaşlar? Yardım lütfen..
Mrb Arkadaşım . Hukukçu değilim fakat sormuş sorununda hukukla alakalı ama hukukçuların bile bileceklerini sanmıyorum. Siz en yakın Maliye birimi Milli Emlak Servisine uğrayarak çok net cevap alabilirsiniz veya http://www.milliemlak.gov.tr/ web sitesi adresinden kiralama işlemlerini düzenleyen 300 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ni incelerseniz aydınlanmış olursunuz.
Alıntı:
quasar rumuzlu üyeden alıntı
1- Bulunduğum yerde sahilde uzun bir kordon var. Kordonun bir ucunda marina ve tekne barınağı var, diğer taraflar deniz tarafı boş. Ben bu kordon gezi yolunun kıyısında denize doğru 8x10m ebatlarında bir yeri deniz seviyesinde çevirip bir iskele ekleyerek çocuklara yönelik eğlence ve oyun işi yapmak istiyorum. Kışın kaldıracağım yani sadece yazları açık olacak portatif bir düzen. Karada olsa dükkan tutar işletirim ancak denizde yer kiralayabilir miyim? Kiralanırsa yetkili kimdir? Böyle bir iş kurmam mümkün mü?
2- Kendim memur olduğum için işi eşim yada memur emeklisi babam üzerinden yapacağım. Babam üzerinden yapmamın bana vergi vs. avantajı olur mu?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Milli Emlak Müdürlükleri İlçede iseniz Malmüdürlüğü
Teşekkürler arkadaşlar;
Milli emlak tebliğini inceledim teşekkür ederim. Aynı zamanda belediyeye de bilgi edinme yoluyla sordum. Yetkili maliye hazinesi imiş. İlgili kuruluşlardan da izin alınması gerekiyormuş. bozok_66 ve serhat_61 ilginize teşekkürler.
Herkese iyi günler.