LTD Şirketi Ortaklığından Çıkma
Konu ile forumda benzer soruları okudum.
Yalnız farklı bir durum sözkonusu ise,nasıl bir yol izlemeli?
Durum:Ltd şti faaliyet dışı (bir kaç yıldır aktif değil ) olarak vergi dairesine bildirilmiştir.Ancak yıllık beyanname ihmalinden kaynaklanan bir miktar ceza bulunmaktadır.
Ortaklıktan ayrılma veya hisse devri isteğine rağmen bu süre zarfında diğer ortaklar(diğer 2) bu isteği gerçekleştirmemiştir (daha doğrusu imza yetkisi sahibi müdür tarafından).
Birde Şti faal olduğu dönemlerde imza yetkisine sahip ortak her türlü adım ve girişimleri kendi isteği ile gerçekleştirmiştir.Ayrılmak isteyen kişinin kuruluştan bu yana sadece "göstermelik" bir ortaklığı olmuştur (kar ve hakları olmamıştır).
Soru:
1-Cezayı ayrılma durumunda ödemelimi?
2-Cezayı ayrıldıktan sonra ödemelimi?
3-Diğer ortaklar hisseyi devir almadığı durumda,nasıl ayrılabilr?
4-Mahkeme kararı ile olması için dilekçeyi nereye vermeli?
5-Mahkemeye başvurmadan ticaret odası ve gazete ilanı ile olurmu?
6-Faaliyet dışı bir şirketten ayrılma durumu daha farklımı?
7-Faaliyet dışı bir şirketin zaman aşımı gibi bir süresi varmı (aktif duruma geçmemesi için yada cezadan muaf olması için)
Açıkcası neler yapılabilir?Bu konu ile ilgili hiçbir bilgim yok maalesef.
Teşekkürler
Re: Ltd şti ortaklığından çıkma
Sn.marita,umarım faydalı olur.https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=19871
Ayrıca mesajın üst kısmında bulunan ilgili hukuk terimleri kısmındaki kelimelere tıklayarak benzer konulara ulaşabilirsiniz.
saygılar
Teşekkür ederim Sayın Kırcalı.
Hukuk terimlerinde bu sayfalar açılmamıştı.Bilgiler çok işime yaradı biraz farklıda olsa.
İlgilenen üyelerin bilgisine
http://www.ito.org.tr/ITOPortal/SDMM...ID=171&mid=938
bu siteyi eklemek isterim izniniz olursa.En azından genel bilgi alınmasında fayda var.
Tekrar teşekkürler,
Saygılar
Eklemem gereken bir durum daha sözkonusu (unutuyordum :mahcup: ):
Şirket (daha doğrusu ortaklardan birinin)adına vekil avukat devir işine yanaşmıyor.Ortak eğer kabul etmez ise,avukat yinede mecbur tutulabilinirmi?
Sonuçta Şirket ile ilgili yetkiyi biz ortaklar ayrı ayrı verdik.Birde ayrıca tek ortağın her türlü iş takibi için vekaleti onda.