Yeni binanın çatı izolasyonu
Merhaba ben 4 katlı ve 6 daireli bir binada yeni bir daire satın aldım bina henüz 2. kışını geçirmekte ve üst katta terleme sorunu dolayısıyla komşumuz sıkıntılar yaşıyor.
Benim öğrenmek istediğim;
binaya sıvı izolasyonu ile ilgili işlemler yapılmış fakat eksik olması dolyısıyla düzeltilmesi ve akar denen çatı dışında kalan yerlerin komple tekraradan yapımlası gerekiyor kat maliki olarak daha önce yapılan ve 2 yılda nekadar yıpranır bilemiyorum ama yıpranan kısımların malikler tarafından karşılanması fakat eksik olan yerlerin binayı yapan mütahit tarafından karşılanması doğru olmazmı ve de daha önce akar denilen ve çatı dışında kalan yerlere ısı izolasyonu yapılmamış, buraya yapılacak ısı izolasyonu kat maliklerine mi ait olur. Bu işlem daha önce yapılmış olsa ve yıpranma olmuş olsa herkesin katılması gerekir fakat ısı izolasyonu olmayan bölgeyi tüm malikler eşit oranda katılarakmı ısı izolasyonu yaptırmakla mükellef
son olarak ta 6 daireli bir binada yönetim kurulu resmi olarak kurulabilirmi apartamn yöneticiliği nasıl hangi şekilde yapılmalı
Re: yeni binanın çatı izolasyonu
Binadaki sorunlar hakkında tespit yaptırılmak sureti ile kusurun mütaahhitten kaynaklanıp kaynaklanmadığı ortaya çıkarılarak, bir kusur var ise, bunun giderilmesi için müteahhide başvurulabilir.
Apartmanda sekiz ve daha fazla bağımsız bölüm varsa, yönetici atanması zorunludur. Daha az bağımsız bölüm var ise, kat maliklerinin yönetici seçmesine bir engel de yoktur.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Binadaki sorunlar hakkında tespit yaptırılmak sureti ile kusurun mütaahhitten kaynaklanıp kaynaklanmadığı ortaya çıkarılarak, bir kusur var ise, bunun giderilmesi için müteahhide başvurulabilir.
Mütaahite konu ile ilgili başvurmamıza rağmen ben binayı yaptım bitirdim bina ile ilgili herhangi bir sorumluluğum yok der ve yumuşamaya meğilli değil,fakat üst kattaki sorunun ilk kış bile olduğuna dair şahitlerimiz var sizce bu konuyu mahkemeyemi götürmeliyiz ?
Buna ilişkin Sulh Hukuk Mah. nde tespit davası açın hemen 1 ay içinde sonuçlanır. Bu dosyada bilirkişi raporu alınır. Bu raporda müteahhitin kusuru tespit edilirse zararınızı tazmin için açacağınız davada raporu delil olarak sunar ve iddianızı daha kolay ispatlarsınız.