-
Vergi Borcu
Merhaba. 2005 yılında kapattığım muayenehanemin yaklaşık 28 YTL vergi borcu (1047-1048 damga vergisi diyor kağıtta) olduğunu belirten bir ödeme emri aldım. Ancak şehir dışında olduğumdan elime geç ulaştı ve 7 günlük süre bittikten günler sonra faiziyle beraber borcumu ödedim. (42 YTL civarı.)
Aramama rağmen sitenizdeki mesajlarda da internette de bulamadım. Benim merak ettiğim konu belgede 7 gün içerisinde ödeme yapılmazsa mal bildiriminde bulunulması gerektiği yazıyor. Ödeme yapılmazsa ne olacağı ayrıntılı şekilde internette her yerde yazılmış ancak 7. günden sonra yapılan ödemelerde bir yaptırım olup olmadığı belli değil.Sorum şu şekilde:
1.Borç geç ödendiği için herhangi bir takibat yapılır mı? Borcu ödediğim için yasal süresi içinde mal bildiriminde bulunmadım çünkü bana mantıksız ve saçma geldi. Ödeme yapıldığı halde mal bildirimim olmadığı için hapis cezası alır mıyım?
2.Yurtdışına çıkışımda problem yaşar mıyım?
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
-
Re: Vergi Borcu
Hiç bir sorun olmaz dert etmeyin. Bu miktarda bir alacağı maliye takip bile etmez.
-
Re: Vergi Borcu
Bir vergi dairesi icra memuru olarak söylüyorum ki asla ve asla maliye bu tür ufak tefek işlerle asla uğraşmıyor Kaldıki borcuda ödemişsiniz bu durumda da zaten yasal olarak borç ödendiğinden mal beyanı vermeniz gerekmemektedir içiniz kesinlikle rahat olsun Sağlıcakla kalın