Kredi kartı borcumu ödemedim, hiçbir tebligat gelmedi
2001 yılında 250 ytl kredi kartı borcum vardı.Ufak çaplı bi işyerim vardı ve malesef çok fazla miktarda olmasada dolar borcu yüzünden etkilendim ve işyerimi kapatmak zorunda kaldım.Bikaç ay boyunca kredi kartı taksitlerini ödeyemedim.Kredi kartı müşteri hizmetlerini aradım ve ödemek için kolaylık istedim.Ama dosyanın avukata verildiği söylendi. Ee haliyle korktum ve avukatı aramadım.İşyerini kapattığım için herhangi bi tabligatta ulaşmadı bana.Defalarca müşteri hizmetlerini arayıp sonuç alamayınca olayı kafamdan sildim.
2001 yılında icra dairesinden bi yazı aileme yollanmış.Ailemle görüşmüyodum ve bu belgeden haberim yoktu.2003 yılında tesadüfen o kağıdı gördüm ve icra dairesinin mal beyanında bulunmam gerektiğini falan anlatan yazıyı okudum.O yazının üzerinden 2 yıl geçmişti ve o yazı haricinde hiç bi adrese hiç bi konuda tebligat gelmedi.
Mal beyanında falan bulunmadım ve olayın üzerinden yaklaşık 7 yıl geçti. 250 ytl lik borç icranın yolladığı belgede faizi falan toplam 500 ytl civarındaydı.
Neler yapmalıyım yada neler yapmamalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinecem.Şimdiden teşekkürler.
Re: kredi kartı borcumu ödemedim.hiçbi tebligat gelmedi
Alıntı:
mustafaece rumuzlu üyeden alıntı
2001 yılında 250 ytl kredi kartı borcum vardı.Ufak çaplı bi işyerim vardı ve malesef çok fazla miktarda olmasada dolar borcu yüzünden etkilendim ve işyerimi kapatmak zorunda kaldım.Bikaç ay boyunca kredi kartı taksitlerini ödeyemedim.Kredi kartı müşteri hizmetlerini aradım ve ödemek için kolaylık istedim.Ama dosyanın avukata verildiği söylendi. Ee haliyle korktum ve avukatı aramadım.İşyerini kapattığım için herhangi bi tabligatta ulaşmadı bana.Defalarca müşteri hizmetlerini arayıp sonuç alamayınca olayı kafamdan sildim.
2001 yılında icra dairesinden bi yazı aileme yollanmış.Ailemle görüşmüyodum ve bu belgeden haberim yoktu.2003 yılında tesadüfen o kağıdı gördüm ve icra dairesinin mal beyanında bulunmam gerektiğini falan anlatan yazıyı okudum.O yazının üzerinden 2 yıl geçmişti ve o yazı haricinde hiç bi adrese hiç bi konuda tebligat gelmedi.
Mal beyanında falan bulunmadım ve olayın üzerinden yaklaşık 7 yıl geçti. 250 ytl lik borç icranın yolladığı belgede faizi falan toplam 500 ytl civarındaydı.
Neler yapmalıyım yada neler yapmamalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinecem.Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar..
Oncelikle ekonomik durumunuzun el verdigi olcude borcunuzu odemenizi oneririm..
Bu saatten sonra mal beyaninda bulunmasaniz dahi tebligatin uzerinden 2 yil gecmekle bu hususta herhangi bir cezaya hukmolunamaz..
Saygilarimla.
Re: Kredi kartı borcumu ödemedim, hiçbir tebligat gelmedi
Yani mal beyanından dolayı 10 günlük Hapis cezası falan kesinlikle ortadan kalkmışmıdır?Ve borcum ne kadardır tahminen.Bu arada nereye başvuracağımıda bilmiyorum vede aslını öğrenmedikçe bi hamle yapmaya korkucam açıkçası.
Alıntı:
borcum ne kadardır tahminen.Bu arada nereye başvuracağımıda bilmiyorum vede aslını öğrenmedikçe bi hamle yapmaya korkucam açıkçası.
Borcunuzun ne kadar olduğunu sadece bankanızdan öğrenebilirsiniz.
Alıntı:
Yani mal beyanından dolayı 10 günlük Hapis cezası falan kesinlikle ortadan kalkmışmıdır?Ve borcum ne kadardır tahminen.Bu arada nereye başvuracağımıda bilmiyorum vede aslını öğrenmedikçe bi hamle yapmaya korkucam açıkçası.
Verilebilecek yada verilmiş olabilecek mal beyanında bulunmama cezası yani 10 günlük ceza ortadan kalkmışmıdır kesinlikle????
Böyle bir ceza verilmişSE,üzerinden 2 yıl geçmişSE zaman aşımına uğramıştır.
..Se,..sa larla konuşup tahminler aramak yerine durumunuzu öğrenmek için bankanızla ,savcılıkla görüşmeniz gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir ceza verilmişSE,üzerinden 2 yıl geçmişSE zaman aşımına uğramıştır.
..Se,..sa larla konuşup tahminler aramak yerine durumunuzu öğrenmek için bankanızla ,savcılıkla görüşmeniz gerekir.
Erdoğan Kırcalı Arkadaşıma öncelikle içtenlikle teşekkürler.Yalnız Se,sa gibi ekleri ben değil kendisi kullanmış ve bana demiş bunlarla uğraşmak yerine savcılığa yahut bankaya git demiş.Bende buna kararlı olduğum için önbilgi edinmek istedim.Başınıza böyle olaylar gelmeyince insanları anlamanız zor.Ruh halimi ancak benim durumumdaki biri anlayabilir.Ceza verilmiş olabilirmi, verildiyse ne olur,bundan sonra ne ceza verilebilir yada bu gibi durumlarda neler belirleyicidir bunları merak ettim.Söylemesi çok kolay ama hamle yapmak sonuçlarını bilmeyince dahada zor.Yinede arkadaşıma candan teşekkürler