6 aylık evliyim boşanmak istiyorum
Merhabalar...
Ben 6 aylık evli bir erkeğim..Eşim 1,5 aydan beri annelerinin yanında kalıyor..Anlaşamıyoruz ve boşanmak istiyorum.
6 aylık evli olduğumuz için nasıl bir dava açıp boşanabilirim ve ne kadar sürer..
Yardım ederseniz çok sevinirim..
Şİmdiden teşekkür ederim...
Re: 6 aylık evliyim boşanmak istiyorum
1 yılın dolmasını bekleyip anlaşmalı boşama davası açabilirsiniz.
ya da şiddetli geçimsizlikten boşama davası açabilirsiniz. ama her iki durumda da 6 sürecektir
Lütfen yardım edebilir misiniz?
Eşiniz evi terk mi etti. Siz mi kovdunuz?
Eşimle olmayacağına karar verdik ve evden kendi gitti...Benim sadece eve bırakmamı istedi.
Ama bundan önce birkaç kere evden gitmişti 1-2 gün kaldı ve tekrar geri döndü.
Ama bunun geri dönüşü yok artık..Kendi gitmek istedi bende onayladım.
Evliliğiniz 1 yılını doldurmadığı için anlaşmalı boşanma davası açmanız mümkün değildir.
Bu durumda ya terke dayanarak ya da evlilik birliğinin temelden sarsılması nedenine dayanarak boşanma davası açmanız gerekmektedir.
Eşiniz de boşanmak istiyorsa, terk nedeni ile boşanma davası biraz daha zaman alacağı ve birtakım prosedürler gerektirdiği için, evlilik birliğinin temelden sarsılması (Şiddetli geçimsizlik diye bilinir.) nedenine dayanabilirsiniz.
Hukuki süreçte bir meslektaşımdan hukuki yardım almanız yararınıza olacaktır, burada edindiğiniz asgari bilgi ile davanızı yürütemeyeceğinizi hatırlatmak isterim.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Şiddetli geçimsizlik nedeni ile dava açarsak tahmini kaç celsede sonuçlanır?
Her ikiniz de hakim huzurunda boşanmak istediğinizi dile getirir ve birbirinizden bir talebiniz olmazsa bir celsede biter. Buna anlaşmalı diyorlar. Çekişmeli olursa dava uzar.
Ama anlaşmalı boşanma davası açılamıyormuş 1 yılı doldurmadığı için...
Biz daha 6 aylık evliyiz...
Bir yılı doldurmanız ön şart zaten. O konuya sayın Av. Kuzulu değindiğinden ben hiç değinmedim.