Re: Ertelenen ceza hakkında..
Görevlerinde kalıp gitmelerine genel kurul karar verir. Belirttiğiniz üzere memur değildirler. Ayrıca kooperatif tüzüğüne de bakmakta yarar var.
Re: Ertelenen ceza hakkında..
Sn.Güngören,sorularıma cevap verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim..
Yönetime Seçilme şartları 1163 sayılı kooperatifler kanununun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin anasözleşmesinin 43/4.maddesinde "TÜrk ceza kanununun zimmet,ihtilas,irtikap,rüşvet,Görevi kötüye kullanma,sahtakarlık,hırsızlık vs. ve devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara ilişkin hükümleri ile 1163 sayılı kooperatifler kanununun 56/3maddesinin 1.paragrafına göre mahkum olmamak"denilmektedir.
Haklarında kamu davası açılmış yönetim kurulu üyelerinin dava sonuçlanıncaya kadar görevlerinde kalabilmeleri sizin belirttiğiniz gibi genel kurul kararıyla olmaktadır.Bu da 1163 sayılı kooperatifler kanununun 56/3 maddesinin üçüncü paragrafına ve yine anasözleşmenin 43/6 maddesinin son paragrafına göre görevlerine genel kurulda karar alınır.
Sizin belirttiğiniz şekilde kooperatif yönetim kurulu üyeleri hangi kanuna göre memur olarak yargılanamıyorlar?
Araştırmalarıma göre 657/48A-5 maddesinde memur gibi yargılanacaklarını657/98-b de ise memur gibi yargılanamayacakları bilgisini edindim.
Sizin tecrübelerinizden yararlanarak; ceza alan ve cezaları ertelenen bu kooperatif yönetim kurulu üyelerinin hangi koşullarda memur gibi yargılanıp yargılanamayacağını kanun ve ilgili maddeleriyle açıklamanızı sizden istirham ediyorum.
Bu hassasiyetinizden dolayı şükranlarımı sunar, başarılarınızın devamını dilerim..