Ben 1999 yılının Ocak ayında daire almak için kooperatife girdim. Ama girdiğimde kooperatifin yarısı nerdeyse tamamlanmıştı. Belli bir meblağ nakit ödeme yaparak aylık ödemelere başladım. 2000 yılının Şubat ayında da nikahlandım, Eylül 2000 de de düğün yaparak evlendik. Bu arada ev taksitlerimin ödemeleri devam etti (tabii ödemelerimin büyük çoğunluğunu sağolsun kendi babam yaptı) ve 2004 yılı eylül ayında ev ödemelerimiz bitti.
2003 yılında da kızımız dünyaya geldi.
Eşim hemşire olarak 2006 yılı başlarında çalışmaya başladı. 2 yıllık bir çalışmışlığı var. Şu son 1 yıldır beni aldattığı şüphesindeyim. Önceleri eşimin cebini, elime aldığımda hemen gelip cebini benden alıyor, hiç elletmiyor bile. Evde iken cebi çoğu zaman kapalı bi şekilde şarjzda bulunduruyordu. Geçenlerde bi kere cep telefonuna çağrı geldi. Ben yanındayken NO tuşuna basarak gelen aramayı reddetti.(gözlerimle gördüm, ama o hala bunu yalanlıyor). Kimin aradığını sorduğumda da bilmediğini söyledi. Ve sonra o gece cep telefonuna gizlice baktığımda aranan numarayı sildiğini gördüm. İşte o gün benim karagünüm oldu. Oturup konuştuk. Hep inkar etti ama beni tatmin edecek bir açıklama hiç yapamadı. Yani kimin aradığını söyleyemedi. O günden sonra geceleri rüyamda sürekli eşimin beni aldattığını görüyorum.Tarih Ekim 2007 de oldu bu anlattıklarım.
Şimdi sorularıma cevap arıyorum; Eğer boşanırsam;
1- 1 Daire ve 1 araba benim üzerimde. Eşim bu taşınmaz mallarda, ne kadar bir hak sahibi olur?
2- Eğer ben boşanma dilekçemden önce dairemin yarısını babamın üzerine yaparsam, bunda bi hak talebinde bulunabilir mi? ( çoğu ev taksitlerimi babam ödemişti)
3- Eşim şu anda çalışmıyor, aile durumları da pek iyi sayılmaz. Benimse aylık ortalama gelirim 1700 civarında. Buna göre; 5 yaşındaki kızımın velayetini kim alır?
4- Boşanma işlemleri başladıktan sonra, eşimin kullandığı GSM şirketine dilekçe ile başvursam (aranan günü ve saati adım kadar biliyorum) reddettiği aramanın telefon numarasını bana söylerler mi ve konuşma dökümlerini veya mesajlarını bana açıklayabilirler mi?
5- Tüm bu şartlarda eşim benim mal varlığımdan ne kadar alır ve nafaka ödemelerim nasıl olur?
6- Diyelimki kızımın velayetini aldım. Ve 2 sene sonra mesleğimi bıraktım. Kızımın velayeti bende kalmaya devam eder mi?
7- Diyelim ki kızımın velayetini alamadım ve eşim başka birisi ile evlendi. O zaman kıızmın velayetini ben üzerime alabilir miyim?
Şimdiden çoooook teşekkürler.