Tescil edilen markaya yeni bir sınıf eklenmesi ve harf duyarlılığı
Merhabalar ,
Bilenler ile öğrenmek isteyenler arasındaki bu bilgi alışverişini sağlamanız ve haklarımızı öğrenmemiz , bilmemiz bakımından bu ortamı sağlandığınız için sitenize teşekkür ederim.
Benim marka hakkında sorularım olacak ,
1- Marka Tescil işlemleri tamamlandıktan sonra o markaya yeni bir sınıf eklemek için yapabileceğimiz işlemler ne olmalıdır.
2- Marka Resmi Bültende 3 aylık süre ile yayımlanırken , 3 aylık sürenin bitimine son 10-20 gün kala , markamıza bağlı yeni bir sınıf eklemek mümkün müdür?
3- Markamızın , domain ismi olarak kullanılmasında Harf Bazında etkisi nedir acaba? Biraz daha açmak gerekirse , mesela benim Markamın adı "işgücü" buna bağlı domain isminin başkası tarafından , www isgucu..... olarak alınması sonucunda , türkçe karakter bakımından bir hak iddia edilebilir mi? çünkü ş , s olarak yazılmış , ü lerde u olarak yazılmıştır ve markanın anlamı da değişmiştir?
Saygılarımı sunarım.
Re: Tescil edilen markaya yeni bir sınıf eklenmesi ve harf duyarlılığı
Alıntı:
kelleci rumuzlu üyeden alıntı
Benim marka hakkında sorularım olacak ,
1- Marka Tescil işlemleri tamamlandıktan sonra o markaya yeni bir sınıf eklemek için yapabileceğimiz işlemler ne olmalıdır.
2- Marka Resmi Bültende 3 aylık süre ile yayımlanırken , 3 aylık sürenin bitimine son 10-20 gün kala , markamıza bağlı yeni bir sınıf eklemek mümkün müdür?
3- Markamızın , domain ismi olarak kullanılmasında Harf Bazında etkisi nedir acaba? Biraz daha açmak gerekirse , mesela benim Markamın adı "işgücü" buna bağlı domain isminin başkası tarafından , www isgucu..... olarak alınması sonucunda , türkçe karakter bakımından bir hak iddia edilebilir mi? çünkü ş , s olarak yazılmış , ü lerde u olarak yazılmıştır ve markanın anlamı da değişmiştir?
Saygılarımı sunarım.
1 ve 2 her yeni sınıf için ayrı bir başvurusu yapmanız gereklidir. Markanıza yeni sınıf eklemeniz ayrı bir işlemdir. Öngörülü davranarak faaliyette bulunucağınız sınıfları tespit ederek tescil başvurusu yapmakta her zaman fayda vardır.
3- Harflerdeki farklılıklar teknik nedenlidir. TPE nezdinde yapılan benzerlik incelemelerinde marka aynı zamanda fonetik olarak incelenir.
Re: Tescil edilen markaya yeni bir sınıf eklenmesi ve harf duyarlılığı
cevabınız için teşekkürler...
Böylece Markanıza yeni bir sınıf eklenememesi , hem zaman açısından hem de maddi açıdan sorun teşkil edecektir...
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Öngörülü davranarak faaliyette bulunucağınız sınıfları tespit ederek tescil başvurusu yapmakta her zaman fayda vardır.
haklısınız...