4 ay önce trafik kazası gecirdim 2 kişi öldü, tazminat davası açabilir miyim?
4 ay önce trafik kazası gecirdim kazada 2 kişi öldü bende biraz agır yaralandım ama hiç birimiz karşı taraftan ozaman davacı olmamıştık ölen arkadaşların aileside olmamıştı ama karşı taraf yani suçlu olan taraf bir kere bile arayıp gecmiş olsun demedi buda bizim zorumuza gitti
şimdi suçlu tarafa dava acmak istiyoruz 4 ay gectiginden zaman aşımına ugramış olurmu ölen arkadaşlar 20 yaşındaydı bunlar için kan parası almak istiyoruz birde benim hastane masraflarını almak istiyorum mesela o kazadan dolayı halen sag elimi kullanamıyorum. bizim ne yapmamız lazım
Re: 4 ay önce trafik kazası gecirdim 2 kişi öldü, tazminat davası açabilir miyim?
Arkadaşlar biri bana yardımcı olursa cok sevinirim
Re: 4 ay önce trafik kazası gecirdim 2 kişi öldü, tazminat davası açabilir miyim?
"Trafik Kazası Tespit Tutanağı" var mı?
Alıntı:
hudalfa rumuzlu üyeden alıntı
4 ay önce trafik kazası gecirdim kazada 2 kişi öldü bende biraz agır yaralandım ama hiç birimiz karşı taraftan ozaman davacı olmamıştık ölen arkadaşların aileside olmamıştı ama karşı taraf yani suçlu olan taraf bir kere bile arayıp gecmiş olsun demedi buda bizim zorumuza gitti
şimdi suçlu tarafa dava acmak istiyoruz 4 ay gectiginden zaman aşımına ugramış olurmu ölen arkadaşlar 20 yaşındaydı bunlar için kan parası almak istiyoruz birde benim hastane masraflarını almak istiyorum mesela o kazadan dolayı halen sag elimi kullanamıyorum. bizim ne yapmamız lazım
Merhabalar..
Sikayet hakkinizdan feragat ederken acikca ozel hukuktan dogan haklarinizdan da feraget etmediyseniz dava acip tazminat talep etme imkaniniz bulunmaktadir..
Haksiz fiilden dolayi tazminat talep edeceginiz icin olay taridinden itibaren 1 yil icinde dava acmaniz gerekmektedir,aksi halde davaniz dinlenmeyecektir.
Saygilarimla
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Kaza sonucu maddi hasarlarınız ve ölüm, tedavi giderleri, cenaze masrafları gibi tazminatları alma hakkınız var. Bunları karşı taraf aracının trafik sigorta şirketinden talep edeceksiniz, öte yandan karşı taraftan halk arasında kan parası denilen manevi tazminat isteme hakkınız var. Bu durumda zamanaşımı haksız fiili ve faili öğrendikten itibaren 1 yıla kadardır. Umarım yardımcı olmuşumdur.
polis kaza tutanağı varmı varsa karşı tarafın suçlu payı nekadargörünüyor tutanakta
Merhabalar;Karşı Tarafı zarara uğratmadan da tazminat alma şansınız var.Eğer bizimle iletişime gecerseniz yardımcı olmaya çalışırız.Sevgilerimle...iletişim adresimiz:
"Kan parası" adı altında alınan paraların haksız, hukuksuz olduğu ve Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası, Kasko Sigortası gibi imkanlar varken bu yola başvurmanın mantıksız olduğu açık ve nettir.
Sayın Danışmanlık, Hukuki.Net üzerinden mefaat elde etmek isteyenlere iznimiz yoktur.
Alıntı:
hudalfa rumuzlu üyeden alıntı
karşı tarafın kusuru oarnında maddi ve manevi tazminat haklarınız var bu davalarda zaman aşımı iki yıldır hatta karşı taraf aleyhine ceza davası açılmışsa zaman aşımı süresi dahada uzayacaktır.karşı tarafın trafik sigortası bir kısım tazminatları karşılıyo size bir yakınınızın tavsiye deceği bir avukat bulmanızı ve bu davayı o avukata takip ettirmenizi öneririm.
Hukukumuzda kan parası diye bir şey yoktur. Ölenin yakınları ve yaralanan kişiler karşı tarafın zorunlu mali sorumluk sigortasıdan ölüm ve yaralanma tazminatlarını alabilirler.
Manevi tazminat için olaya neden olan sürücü aleyhine dava açılabilir.