Re: Mirasin Hibe Edilmesi
Alıntı:
PAHABERAM rumuzlu üyeden alıntı
Babannem Mallarini çocuklari üzerinde Böldükten Sonra Babamin Hakki Olan Bir Adet Araziyi Babama Hibe Etmek Istiyor.ancak Eniştelerinde Biri Buna Karşi çiktigi Için Yapmaktan Korkuyoruz..duydugumuza Göre Babannem Saglik Raporu Aldiktan Sonra Tapuda Devir Olayini Gerçeklerştirdikten 5 Sene Içinde Diger Cocuklar şikayetçi Olabilirmiş..şimdi Bu Sorunun Altindan Nasil Kalkabilirim...
Ikincisi Mallarin Dagilimiyla Ilgili Vasiyet Ilami Mevcut Yani Zamaninda Herkes Hakkini Almiş .benim Korkum Işte Babam şimdi Hakki Olan Yeri Alirsa Hala Bizi Dava Edebilirlermi?
Kulaktan dolma ve eksik bilgilerle sorulan soruya verilecek cevap da yanlış olacaktır.
1. O arazinin neye dayanarak babanızın hakkı olduğunu söylüyorsunuz?
2. Vasiyet ilamı değil, kastettiğiniz veraset ilamı olsa gerek. Veraset ilamı bir kişinin ölümünden sonra mirasçılarının mirastan ne kadar pay alacaklarını gösteren belgedir. Ortada bir veraset ilamı olduğuna göre vefat eden bir şahıs olmalı. Babaanneniz hayatta olduğuna göre bu kim?
3. Veraset ilamına göre herkes hakkını almış, babanız almamış mı?
4. Babaannenizin üzerinde olan mallar vefatından sonra onun için çıkarılacak veraset ilamındaki paylara göre paylaştırılacak.
Dedimin Veraset Ilaminda Yerler Bölünmüş Herkes Hakkini Almiş.ancak Babama Hakki Yeterli şekilde Verilmedigi Için Babanem Kendine Kalan Yerlerden Babama Hak Vermek Istiyor ..diger Kardeşlerinde Buna Karşi çikabilcegi Düşüncesiyle Bu Soruyu Yönelttim Size.şimdi Babanem Yerlerinde Babama Hibe Edbilirmi Edemzmi Onu Soruyorum..
Alıntı:
PAHABERAM rumuzlu üyeden alıntı
Dedimin Veraset Ilaminda Yerler Bölünmüş Herkes Hakkini Almiş.ancak Babama Hakki Yeterli şekilde Verilmedigi Için Babanem Kendine Kalan Yerlerden Babama Hak Vermek Istiyor ..diger Kardeşlerinde Buna Karşi çikabilcegi Düşüncesiyle Bu Soruyu Yönelttim Size.şimdi Babanem Yerlerinde Babama Hibe Edbilirmi Edemzmi Onu Soruyorum..
Babaanneniz hibe eder, babaanneniz vefat ettikten sonra halanız itiraz edip dava yoluyla hakkını alır.
Ancak Benim De Zaten Tedirgin Oldugum Nokta Burada Bu Bu Hibe Olayinin Dava Yoluyla Bozulmamasi..bunu Için Noter Huzurunda Yerlere Hacizmi Koydurmakmi Lazim ?ama O Zamanda Sanirim Yerin Kullanim Hakki Sinirlaniyo Ve Kimse Dokunamiyo..
Sonuç Olarak Dava Ile Halalarim Yada Eniştelerimin Yer Konusunda Hak Talep Etmememsi Için Ne Yapmak Lazim...
Hiçbir şey yapamazsınız.
Eğer teslim edilmemiş bir hakları olduğunu düşünüyorlarsa,bu hakkın teslimi için dava açma hakları vardır ve bu haklarını kullanmalarını hiç bir şekilde engelleyemezsiniz.Açacakları dava sonucunda eğer kazanırlarsa da mahkemece verilen karara göre, eksik verilen haklarını alırlar.
İyi günler diliyorum,
Yeni bir konu başlığı açmadan "Mirasın Hibe Edilmesi" başlığı altında ne kadar konu ile örtüşür bilemiyorum ama, meraklandığım bir hususu değerli katılımcıların yorumlamasına site yönetimi izin verirse yazmak istiyorum:
Miras kalan hisselerini, diğer bir mirasçının lehine tapu sicilinde bağışlayan ancak tapu kayıtlarına "satıştan intikal"şeklinde tescil edilen taşınmaz için, daha sonradan haklarını devredenler herhangi bir tapu iptal davası açabilirler mi?
Bir yıllık zaman aşımı mı bulunmaktadır?
Teşekkürler.