Re: Emeklilik için Önemli
Bu konuda bana yardımcı olabilecek hiç kimse yok mu?
Bağkurdan kadınların kısmi yaşlılık aylığı alabilmesi için,bu yıl itibariyle 15 tam yıl prim ödeme ve 54 yaşını bitirme şartı vardır.
Anneniz bağkurdan emekli olabilmesi zor görünüyor. Ancak ssk dan daha kolay emekli olabilir. Doğum tarihinin ay ve gün olarak belirtmelisiniz ve ssk ya ödenen primi net olarak belirtmelisiniz.421 mi 2521 mi?
Alıntı:
hc01 rumuzlu üyeden alıntı
Anneniz bağkurdan emekli olabilmesi zor görünüyor. Ancak ssk dan daha kolay emekli olabilir. Doğum tarihinin ay ve gün olarak belirtmelisiniz ve ssk ya ödenen primi net olarak belirtmelisiniz.421 mi 2521 mi?
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Annem 10.04.1958 doğumlu kendi adıyla görünen prim ödeme günü 421 ancak ssk sitesinden hizmet dökümü aldığımda farklı 2 kişinin adlarına yatırılmış olan primlerde annemin hizmet dökümünde çıkıyor. Primlerin yanında o kişilerin isimleri yazıyor annem nasıl emekli olabilir?
Açıklamalarnıza göre, annenizin prim ödeme gün sayısı 421 dir.
Sigortalı olarak çalışmaya başlayıp, yaklaşık olarak 6 yıl daha ( prim ödeme gün sayısını 3600'e tamamlayacak şekilde) SSK şartlarına göre emekli olabilir.Bunun dışında Bağkur isteğe bağlı sigortaya devam edip, prim ödeme süresini 15 yıla tamamladığında da BAğkur şartlarına göre emekli olabilir.
Birde sormak istediğim, annemin ayağında sakatlık var. Malülen emekli olması için ne gibi şartlar gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Alıntı:
affo75 rumuzlu üyeden alıntı
Birde sormak istediğim, annemin ayağında sakatlık var. Malülen emekli olması için ne gibi şartlar gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar malulen emeklilik şartları hakkında bilgisi olan yok mu
sanırım malulen emeklilik için ne gibi şartlar olması gerektiği konusunda bilgisi olan yok yardımlarınız için teşekkürler. ( kaç gün prim ödenmiş olması gerekli,sakatlık oranı % kaç olmalı vs.)
Arkadaşlar Bende özürlüyüm. Oranim %40 Yani 3.dereceden.. Benim Emekli Olabilmem Için (bu Durumda %40 Oranlı Olan Herkes) 3600 Gün Prim Doldurma şartim Var. Ama Diğer Dereceler Kaç Bilmiyorum:(