Alınmayan hizmet sonucunda iade olunmayan ücret
Başıma gelen bir olay ile ilgili bir soru sormak istiyorum.
Bir organizasyon şirketi tarafından organize edilen 21 Ekim 2007 tarihindeki bir kongre için internet üzerinden 30 Nisan 2007 de kayıt yaptırdım ve kredi kartımdan ödeme yaptım. Kongreden 1 ay önce aradılar ve o tarihte bulunduğum şehirden kongre yapılacak şehire uçak seferinin olmadığını (sözleşmede uçuş dahildi), masrafını karşılarsam bir gün önce gidebileceğimi veya istersem kaydımı iptal edebileceklerini söylediler. İptal için eposta göndermem gerektiğini söylediler. Bende iptal edilmesi için onlara bir eposta gönderdim. Daha sonra telefonla aradım, kaydımın iptal edildiğini ve kayıt ücretinin kısa zamanda yatırılacağını söylediler. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen ödeme yapmadılar. Ayrıca epostalarıma ve telefonlarıma yanıt vemediler. (Bu olay aynı yerde çalıştığım 2 arkadaşın başına da geldi ve onlara da ödeme yapılmadı).
Bu durumda;
Bir hizmet satın aldığım için bu olay tüketici haklarına mı giriyor?
Kendilerine ulaşamadığım ve beni dolandırdıklarını düşündüğüm için savcılığa mı şikayet etmeliyim?
Yoksa farklı bir yöntem mi izlemeliyim?
Bu sorunun en kestirme çözüm şekli hangisidir, yardım ederseniz sevinirim.
Re: Alınmayan hizmet sonucunda iade olunmayan ücret
Hizmet: Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan mal sağlama dışındaki her türlü faaliyeti
Tüketici: Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek ya da tüzel kişiyi,
ifade ediyor.O nedenle TKHK'nun uygulama alanına girer.
Bu kanundan doğan seçimlik haklarınızı kullandığınızda,sağlayıcı bunu yerine getirmezse hakkın yerine getirilmesini dava yolu ile talep edebilirsiniz.
Re: Alınmayan hizmet sonucunda iade olunmayan ücret
teşekkür ederim,
bugün alo 174'ü aradım, bana ödenmeyen ücret için iadeli tahattütlü mektup atarak ihtar çekmem gerektiğini söylediler. alındı belgesi geldikten 10 gün sonra tüketici mahkemelerine başvurabilirmişim. eklemek istedim.