478 YTL'ye Karşılık 160 YTL Nafaka !
Eşimden 1996'da boşandım.En son davadan önce 90 Ytl nafaka veriyordum.Temmuz ayında açılan dava sonrası 478 YTL'ye karşılık 160 YTL aylık nafakaya çıkarılmıştır + Avukat Ücreti olarak 450 Ytl
(her yıl ödemekteyim) + Davanın açıldığı tarihten bu yanada 420 Ytl nafakanın artış yığıntısı taleb edilmiştir.Ankara 26. İcra mahkemesindende 1 hfta içinde ödenmediğinde icra yapılacağı bildirilmiştir.Parayı henüz ödemedim.Kendim bir sitede kapıcıyım.Şeker hastasıyım ve raporum var.Eşimin ve çocuğumun yardımıyla işe devam etmekteyim.Başka bir iş yapmamakla birlikte ek gelirimde bulunmamakta.Bakmakta yükümlü olduğum bir eşim ve lisede okuyan bir çocuğum var.Karşı taraftan açılan davada sadece eşim ve çocuğum göz önüne alınmıştır.Benim masraflarım göz önünde bulundurulmamıştır.Karşı tarafın vekili olan avukat ise ''2. eşinizden çocuk yapmasaydınız.'' diye öneride bulunmakta.Benim çocuğumun yaşama hakkına, varlığına onlar mı karar verecekler?Eski eşimin ise 2 dairesi bulunmakta.Dairenin birinde kendisi oturmakta ve diğeri kiradadır.Yalnız bunu bir türlü bulamadık.Karşı tarafa mahkeme açıp bu durumu değiştirebilir miyim?
Re: 478 YTL'ye Karşılık 160 YTL Nafaka !
Bu iddia ve savunmalarınızı en son açılan nafakanın artırılması davasında dile getirmediniz mi? Eğer dile getirdi iseniz ancak ispat edemedi iseniz, yeni bir dava açmanızda engel olmamakla birlikte, ekonomik şartlarınızın değiştiğini ispat etmeniz son davadan dolayı zorlaşacaktır. Dile getirmediyseniz nafakanın kaldırılması ya da indirilmesi davası açabilirsiniz, belirttiğiniz hususları ispat edebilirseniz hakim nafakanın kaldırılması ya da indirilmesine karar verebilecektir. (Ödediğiniz nafaka iştirak nafakası ise kaldırılması mümkün olmayacaktır.)
Bu iddiaları ve savunmaları dile getirmedik.Ödediğimiz nafaka tedbir nafakasıdır.Teşekkürler.
Emin misiniz tedbir nafakası ödediğinize? Cevap vermeden önce şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32568
evet tedbir nafakası.eminim.
Boşanma kararınız kesinleşmedi mi?
Alıntı:
tiesto rumuzlu üyeden alıntı
Eşimden 1996'da boşandım.
Bakmakta yükümlü olduğum bir eşim ve lisede okuyan bir çocuğum var.Karşı taraftan açılan davada sadece eşim ve çocuğum göz önüne alınmıştır.Benim masraflarım göz önünde bulundurulmamıştır.Karşı tarafın vekili olan avukat ise ''2. eşinizden çocuk yapmasaydınız.'' diye öneride bulunmakta.
Eski eşimin ise 2 dairesi bulunmakta.Dairenin birinde kendisi oturmakta ve diğeri kiradadır.
Eski eşinizden boşanmış, başka biriyle evlenmişken hala nasıl tedbir nafakası ödüyorsunuz? (Yeni birisiyle evlendiğinize göre boşanma kararı kesinleşmiş olmalı) Şu anda hala nafaka devam ediyorsa onun adı tedbir nafakası değil, yoksulluk nafakasıdır. Muhtemelen daha önceden zamanında ödenmediği için birikmiş bir tedbir nafakası var, öyle mi?