2006 yılının Aralık ayında x bankasından konut kredisi kullandık.Öğretmen olmamdan dolayı 24 Kasım Öğretmenler gününe özel bir krediydi.Banka bu krediyle masrafların çoğunu kesmemişti.Krediyi aldığımız gün bize her yıl dask ve yangın sigortasını yaptırmamız gerektiğini söylediler,bizde hayat sigortasını sorduk bize verilen cevap ''Hayat sigortası size kalmış,ister yaptırırsınız ister yaptırmazsınız'' cevabı verildi.Bu cevaba karşı bizde mali durumdan dolayı yaptırmadık.
Kredi ödemesi 1 yıl oldu,2. yıla döndüğünde taksit ödemeye gittim.Banka bana hayat sigortası yaptırmam gerektiğini yoksa kredi ödemesini yapamayacağımı söyledi.''Yinede biz alalım hesabınızda dursun belki kredi ödeme hesabınıza geçer'' denildi.1 hafta sonra gittiğimde aylık kredi ödememin hesabımdan kredi hesabına aktarıldığını söylediler.Bana hayat sigortası nı yaptırmak zorundasınız denildi.Bende eğer öyle bir zorunluluk varsa neden geçen yıl uygulanmadığını sorduğumda,''biz sizin hayat sigortasını yapmışızdır,sizin haberiniz dahi olmamıştır...'' gibi cevaplar aldım.Bu ay yine bankaya aylık taksit ödemeye gittim.Banka görevlisi ''hayat sigortası yaptırmadan ödemenizi alamayız'' dedi ve ödememi kabul etmedi.Şimdi ben ''hayat sigortası yaptırma zorunlumu'' sorusunu hemde ödemeyi almadıklarına göre faiz yermiyim sorusunu düşünüp duruyorum.Birde madem bana hayat sigortası yapılmış (bankanın dediğine göre)neden elimde hiç poliçe yok neden bana poliçeyi vermediler? sorusuda var.
Ayrıca 6 ay önce bize morgate sistemine geçip geçmek istemediğimiz soruldu ve biz istemediğimizi söyledik ve dilekçe verdik,yani morgate sistemine girmedik
Yarın bankaya gideceğim.İlk önce bana geçen yılın hayat sigortası poliçesini gösterin diyeceğim.Var yada yok bilmiyorum.Hayat sigortası yaptırmak içinde kredi kartından faize para çekeceğim.Forumda okuduğum kadarıyla hayat sigortası zorunlu değil.Ama bankada ödememi almıyor ve 1120 ytl paranın faizinide ödemek istemiyorum.Yarın için bana bir akıl verirseniz sevinirim.
Arkadaşlar;lütfen bu konuda bana bir akıl verin ona göre davranayım.Yarın gidip ''Madem hayat sigortam yapılmış,gösterin bakim bana poliçeyi'' demeyi düşünüyorum.Arkasındanda aylık ödememi yapmak istiyorum diyeceğim,tabiki almayacaklar.bende almadıklarına dair bir kağıt imzalattırmayı düşünüyorum.Nihayetinde almadıklarına göre faiz yiyecek sanırım,ben ödemeyi yapmak istediğim halde almadıkları için faizini ödemek zorunda kalırmıyım?
Yoksa hiç uğraşmadan paşa paşa bir yerden para bulup hayat sigortasını yaptırmalımıyım?
Lütfen; bu konuda bilgisi bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim.