Kıdem Tazminatı Alma Süresi
Merhaba Hukukçu Arkadaşlar;
Size sorum, ben kasım 2007 yılında 3 yıldır çalıştığım işyerimden maaşımı düzenli vermedikleri nedeni ile ayrıldım. Tazminatımı sürekli vereceklerini söylemelerine rağman bu güne kadar ödemediler. Tazminatımı almak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatırsanız sevinirim.
Re: Kıdem Tazminatı Alma Süresi
Bu konuda yanıtlanmış bir çok konu var.Araştırırsanız daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Noter kanalıyla işverene bir ihtarname gönderebilirsiniz,Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Saygılar
Kıdem Tazminatı Alma Hakkı
Merhabalar. Çalıştığım iş yerinden maaşımı düzenli alamadığımdan dolayı ayrıldım. Ancak ayrılmadan önce Çalışma Bakanlı inceleme başlattı ve bizi haklı buldu geçmiş alacaklarımıza ait senet verdiler ve her ay düzenli maaş vereceklerini söylediler. Ama aradan iki ay geçmeden yine aksatmaya başladılar ve bende maaşımı düzenli alamadığımdan işyerinden ayrılacağıma dair bir istifa dilekçesi doldurarak işten ayrıldım. Bu durumda tazminat alma hakkım oluyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.