Akti faiz alt-üst sınırı varmıdır?
vakıfbank tarafından 18,11,1998 tarihinde dükkanımıza konan 7500.00 (yedimilyar) ipoteği şimdi kaldırmak istiyoruz tapuyu araştırdım ipoteğin yanında akti yazıyor bu o gün için kullandığımız kredinin faiz oranı yanılmıyorsam şimdi elimizdeki belgelerde kredinin faiz oranı yazmıyor bu ipoteği paraya çevirmeye çalıştığımızda karşımıza ne kadar faiz çıkar acaba...
Yönetimin Notu: Lütfen mükerrer başlık açmayınız. Bu başlık altından devam ediniz.
Akti faiz oranı alt-üst sınırı var mıdır?
vakıfbank tarafından 18,11,1998 tarihinde dükkanımıza konan 7500.00 (yedimilyar) ipoteği şimdi kaldırmak istiyoruz tapuyu araştırdım ipoteğin yanında akti yazıyor bu o gün için kullandığımız kredinin faiz oranı yanılmıyorsam şimdi elimizdeki belgelerde kredinin faiz oranı yazmıyor bu ipoteği paraya çevirmeye çalıştığımızda karşımıza ne kadar faiz çıkar acaba...
Yönetimin Notu: Mükerrer başlık açmayınız. İletileriniz tarafımızdan silinmektedir. Aynı hatayı yinelemeyeniz. Diğer başlık altından devam ediniz.
Re: akti faiz oranı alt-üst sınırı varmıdır?
Vakıfbank ile niye görüşmüyorsunuz anlamıyorum. Konu sadece ipoteğin kaldırılması değil ki. Bu ipoteği durup dururken banka lehine tesis ettirmediniz herhalde. Bankaya olan borcunuzu ödediğinizde o borcun teminatlarını da çözdürme hakkınız (ipoteğin fekkini talep etme) doğacaktır. Borcunuzu ödemenize rağmen ipoteği fek etmeyen banka aleyhine dava açabileceksiniz.
Elinizdeki belgelerde yazmıyor dediğiniz faiz oranı ne tür bir kredi kullandı iseniz kullandığınız kredinin türüne uygun olan bir sözleşmede bireysel kredi sözleşmesi, genel kredi sözleşmesi veya her ne alt altında ise özet olarak ticari bir kredi olup olmadığı ile de yakın alakalı olarak cevaplar değişebilecektir.
ipotek konulan taşınmazın malikinin ayrıca kullanılan kredinin borçlusu kefili olup olmadığı sorularının cevabıda probleminizin çözümünü değiştirebilecektir
Re: yardıma ihityacım var
Ticari kredi olması dolayısıyle ipoteğin teminat ipoteği olduğunu düşünüyorum.
Teminat ipoteklerinden ipotek ile alınabilecek bedel ipotek bedeli ile sınırlıdır. Öte yandan ipotek maliki aynı zamanda krediye borçlu veya kefil ise ve borç ipotek miktarını aşıyor ise aşan kısım için haciz takibi yapıp kesinleştirerek söz konusu taşınmaza haciz uygulayabilicektir. Borcu ödeyen kefil alacaklının (bankanın) haklarına halef olduğuna göre aynı hakları kullanabilecektir.
ipotek veren malik krediye borçlu veya kefil değilse ise sorumluluğu ipotek bedeli kadar olacaktır.
Her iki durumda da eğer bir ipotek takibi var ise takip dosyasına ipotek bedelini yatırarak sadece ipoteği fek edebilirsiniz. Takip yok ise icra dairesine başvurarak ve bedelini depo edip alacaklıya bilidirimde bulunarak da ipoteğin fek edilmesi mümkündür.
Her halukarda taşınmaz malikinin ayırca borçlu olması halinde uygulanabilecek hacizlerin fek edilmesi ipotek ile anlatılanların dışında değerlendirmek gerekmektedir