-
Çok Kızıyorum
Türkiyenin güzide hastanelerinden birinde çalışıyorum.poliklinik kaydı vermek üzere hastalardan aldığım sağlık karnesinin üzerinde türbanlı bayan resmi var.... Normalde hastanemize türbanlı giriş yapması yasak ama kapıda türbanını başörtü gibi bağlayıp kolayca içeri giriyorlar. Bizi inceliyorlar, hakkımızda bilgi alıyorlar ve hiçbirşey yapamıyoruz. Eskiden uzağımızdaydılar. Görmüyordum, duymuyordum, muhatap olmuyordum ama şimdi hizmet vermek zorunda bile kalıyorum. Bu durumdan rahatsızlık duymaktan başka birşey gelmedi elimden. Biliyorum ki kapıdan çıkınca türban şeklinde bağlanıp yoluna devam edecek ve devlet kapısından aldığı hizmetle kendinde güç bulucak.
-
Re: Çok kızıyorum
Melek hanım hastaları bırakında sağlık bakanlığı Hastanelerinde görevli devlet memuru doktor ve personeli beni daha çok endişelendiriyor!
-
Re: Çok kızıyorum
Bu forum her konuda fikir ve görüş beyan etme imkanı veriyor olsada, bu konu içeriğini kınadığımı belirtmek istiyorum.Sitenin öncelikle bir hukuk sitesi olduğunu ve Milli Mücadele veya herhangi bir siyasi görüş taşıyan site olmadığını düşünmekteyim.Yanıldıysam site yönetimi beni bu konuda aydınlatsın lütfen.
Böylesi hassas konularda "Bizi inceliyorlar, hakkımızda bilgi alıyorlar ve hiçbirşey yapamıyoruz. Eskiden uzağımızdaydılar. Görmüyordum, duymuyordum, muhatap olmuyordum ama şimdi hizmet vermek zorunda bile kalıyorum. Bu durumdan rahatsızlık duymaktan başka birşey gelmedi elimden. [COLOR="Black"]" yazılmasından ve ayrımcılık,ikinci sınıf muamelesi niteliği taşımasından rahatsızlık duyuyorum.
Unutmayalımki her ne kadar Atatürk'ün ilkelerine aykırı olmasından dolayı "türban"a karşı çıkılsada ( asıl sebebin bu olduğunu umarım),herşeyden önce bu kişiler bizim ülkemizin vatandaşları.Ve daha önemlisi "türban"lı olmaları İNSAN olmadıkları anlamına gelmez.Yasak (sanırım askeri bir hastane söz konusu) olması ayrı bir durum;bu kurumlarda çalışmak ayrı bir durum;bu kurumlarda çalışmak ve bu zihniyete sahip olmak apayrı bir durum.
Dini sembol olan başörtüsüne karşı olan kişiler,"türban"ı siyasi bir simge olarak adlandırmakla birlikte , fırsatları kendi dini ve siyasi görüşleri lehine çevirme imkanını kaçırmıyor.
"Bizi inceliyorlar, hakkımızda bilgi alıyorlar "Bu insanların "türban" takarak,daha doğrusu "türban" takan kişilerin ajanlık yaptığını yada başka bir gezegenden gelen uzaylı olduklarını düşünüyorsunuz sanırım.
Yasaklara uymak,uymayanları insanlık dışı görmek ve muhataba değer bulmamak takdir edilebilecek bir tutum olabilmesi ancak bu ülkenin tüm alanlarındaki ve yasalarındaki yasaklara riayet ve itaat ile olur.
"Türban" yasağına uymamak bu ülkeyi batırmaz. Ama bu ülkeyi yolsuzluk,
hayali ihracat,naylon fatura,yabancılara toprak satışı,insanlarımızın eğitimsizliği,ahlaki dejenerasyon,birlik beraberlik ve hoşgörüyü yerine kışkırtmaya çalışan kişiler batırır.
Yasaklara uymak önce insanın kendisinde başlar.