Apartman Yönetiminin usülsüzce ele geçirilmesi
50 daireli bir apartmanda yapılan yıllık olağan genel kurul toplantısında toplam 4 adayın tek tek oylanması sürecinde kaybedeceğini anlayan eski yönetim kurulu kargaşa çıkartmış ve katılan herkes odayı terk etmiştir. Odada sadece Divan Başkanı, katibi ve 4 aday (2 eski+2 yeni)kalmıştır.
16 gün sonra dağıtılan toplantı tutanağında Divan başkanı ve katip imzalı özetle şu ifade görülüyor; "herkes dağıldığından seçim olmaksızın....toplam 4 adaydan olusan yeni yönetim kurulunun atanmasına divan başkanınca karar verildi..."
Bu kişiler kendilerini resmen yeni yönetim kurulu ilan etmiş ve yapılan sözlü itirazları kaale almamıştır. K.M.K'nuna göre Divan başkanının böyle bir yetkisi yok, ayrıca salt çoğunlukla seçimin yapılmış olması gerekiyor ve resmen bu bir usulsüzlük gibi görünüyor.
Kanunsuz olarak bu kişilerin apartmanın banka hesaplarını elde tutmasının, ve usulsüzlük yapmış olmasının Ceza kanununda bir karşılğı olup olmadığını bilmek istiyorum..varsa dava nasıl ve nerede açılabilir? sonuç muhtemelen ne olabilir?
Saygılar