-
Tahliye ve ihtarname
Efendim merhabalar;
forum sayfalarında araştırma yaptım ancak sorunuma tam olarak cevap bulamadım.
4 ay önce bir ev kiraladım.Ev sahibi,evin çatısında problem olduğunu fakat 1 ay içerisinde yaptıracağını sözlü olarak bildirdi.Ben de kabul edip emlakçı vasıtasıyla kira sözleşmesini imzaladım.Sözleşmede yazılı olarak evin sorunu belirtilmedi.Geçen süre içinde de ev sahibi çatıyı yaptırmadı ve ev oturulamayacak duruma geldi.Evi boşaltacağımı telefonda bildirdim,hakaret ve tehditle karşılaştım.Ödemediğin kira bedelini alırım,mahkemeye veririm tarzı konuşmalar geçti.
Anahtarı almaya da gelmiyor.Emlakçı da ben karışmam diyor.Anlaşmak mümkün görünmüyor.
İhtarnameyi nasıl ve nerden çekebilirim?Ya da çekince evi boşaltabilir miyim?(Noter mi yapıyor işlemleri?)
Ayrıca sözleşmede ev sahibinin sadece adı ve soyadı mevcut.Yani herhangi bir ikamet adresi belirtilmemiş.
Yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler
-
Re: Tahliye ve ihtarname
Noter kanalı ile kiralayana, bu sorunu gidermesi için uygun bir süre vermek kaydı ile, sürenin dolmasından sonra evi tahliye edebilir veya bu tamiratı kiralayanın nam ve hesabına yapacağınızı ihtar edebilir veya bu hususta dava açabilirsiniz.