duyon07 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Babamız adına kayıtlı bir arsamız vardı. Babamızın sağlığında bu arsa üzerine kendim bir ev yaptım. Ancak bu ev tapuya kayıtlı değil sadece belediye kayıtlarında ruhsatlı ve iskanlıdır.Babamız öldükten (7 yıl oldu.) sonra kardeşim tarafından bu arsa ve ev için bana sulh hukuk'ta izaleyi şuyu davası açtı.
İlk duruşmada kardeşim hakime arsa var arsada da ev var (ev dublex)her ikisininde satılarak payımın verilmesini istiyorum dedi. Hakim de bana evi sordu evi ben yaptım deyince Asliye hukuk'ta dava açacaksın evi yaptırdığını ispatlarsan bu dava ona göre devam edecek diyerek duruşmaları erteledi.
As.Hukuk'ta açtığım dava duruşmaları yapıldı ,yerinde de keşif yapıldı.Şahitler dinlendi, belgeler incelendi bir kaç duruşma sonra tam karar aşamasında hakimin tayini çıktı.Yerine bakan yeni hakim sanırım tam dosyayı incelemeden (kardeşim ve benim gelir durumlarını) ve dava aşamalarını bilemeden (davanın reddine) kararı verdi.
Şu an kararı temyiz ettim, temyizi Yargıtay'da bekliyor.
Dava kararını yargıtay onarsa Sulh Hukuk'ta izaleyi şuyu davası devam edecek.
Ve evin arsa ile birlikte satılmasına karar verilecek. Ancak bildiğim kadarıyla tapuya kayıtlı olmayan gayrimenkul icra yoluyla satılamaz.Tapu kayıtlarında sadece arsa gözüktüğünden ve ev'de tapuda kayıtlı olmadığından nasıl bir yol izlenecektir.
1,Ev için ayrı bir keşif mi yapılacak tem tespit hemde değeri mi saptanacak?
2,Ev tapuya kaydettirilip öyle mi satışa çıkartılacak.?
Verilecek cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.