Dünya Bankası: Öğretmen maaşları fazla, düşürün!
DB: Öğretmen maaşlarını düşürün.
DB Türkiye Direktörü Zachau, cari açıktaki riske dikkat çekerek, yüksek faiz dışı fazlanın sürmesi gerektiğini söyledi. Kıdem tazminatlarının azaltılmasını isteyen Zachau, öğretmen maaşlarının OECD standartlarına göre yüksek kaldığını belirtti.
NTV-MSNBC
Güncelleme: 12:39 TSİ 16 Ocak 2008 Çarşamba
ANKARA - Dünya Bankası’na göre Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’ndaki büyüme yüzde 5.1’den yüzde 5.4’e yükselecek. Bankanın Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, başarılı reform ve makroekonomik gelişmelere rağmen cari açığın önemli bir risk teşkil ettiğini söyledi. Risklerin azaltılması içinse yüksek faiz dışı fazla vermenin gerekliliğine işaret etti.
Türkiye’nin önündeki en önemli iki konunun iş piyasası ve eğitim olduğunu belirten Zachau, uyarı ve önerilerini de şöyle sıraladı:
Kapsamlı bir işgücü piyasası reformu yapılmalı. Çok fazla olan kıdem tazminatları aşağı çekilmeli.
Çalışma şartları esnetilmeli. yarı zamanlı işler getirilmeli. Sosyal güvence prim katkı payları azaltılmalı.
Öğretmenlerin maaşları Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası göz önünde bulundurulursa OECD standartlarına göre yüksek kalıyor, bu düzeltilmeli.
Öğrenci başarısı sistematik olarak ölçülmeli ve herkese duyurulmalı. Ortaöğretim müfredatı değiştirilerek, dershaneler sistemden çıkarılmalı.
Bu önerileri sıralayan Dünya Bankası Türkiye Direktörü, öğrenci başarı seviyesinin, Türkiye’yi OECD ülkeleri arasındaki en başarısız ikinci ülke haline getirdiğine dikkat çekti.
Zachau ayrıca yetişkinlerin sadece yüzde 40’ının istihdam edildiğini belirterek, bu oranın uluslararası ortalamaların çok altında kaldığını ifade etti.
Re: Dünya Bankası: Öğretmen maaşları fazla, düşürün!
Sayın Zachau bence yerden göğe kadar haklı. Öğretmenler yılın 3, 4 ayı yatıyor, çalışmadan maaş alıyorlar. Sonra yarım gün çalışıyorlar. Kalan yarım günde de kahvede garsonluk, semt pazarlarında pazarcılık yapabilir, banliyö trenlerinde ya da şehir hatları vapurlarında mendil, dikiş iğnesi takımı, tükenmez kalem vb satabilirler. Bunları da yapamıyorlarsa, ne bileyim otobüse bilet, vapura jeton, simit, limon falan satıp rahatlıkla geçinebilirler.
Sevgili öğretmenlerimize ne versek az dedik, yanlış anlaşılmış ve Az verilmesini takdir etmişler!
Yaşına bakmadan elini öpeceğim 3 meslek grubu var:
1. Öğretmen
2. Doktor
3. Asker
Hukukçularda yaşa bakarım:) Ne bileyim sanki çok da hayati değilsiniz gibi.. Siz olmadan da orman kurallarıyla, şunla bunla yaşarız :) Elbette şaka, sizlerde iyi ki varsınız:)
Selamlar.. :)
Öğretmenlere 475 YTL hazırlık ödeneği
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 657 sayılı Kanun’un ilgili maddesi uyarınca verilecek hazırlık ödeneği 475 YTL olacak.
Buna göre, öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlar (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil, ilköğretim müfettişleri hariç) 475 YTL hazırlık ödeneği alacak.
NTV
Takim elbise ver palto parasi.. Tebrik ederim MEB'i. Adi ve sani yazili corap giyen bakana yakisir.
Dünya Bankası cidden bunu söylemiş mi? Rakamlardan kıyaslamalardan haberi yok mu bunların? Farklı ülkelerle kıyaslamaları da mı yapmamışlar? Tabii aslında öğretmen üste para vermeli, niye maaş veriyorsunuz canım? :rolleyes: Fedakarlık mesleği ya o bakımdan. :rolleyes:
Toplam 2 dosya bulunuyor
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmenlere 475 YTL hazırlık ödeneği
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, 657 sayılı Kanun’un ilgili maddesi uyarınca verilecek hazırlık ödeneği 475 YTL olacak.
Buna göre, öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlar (İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil, ilköğretim müfettişleri hariç) 475 YTL hazırlık ödeneği alacak.
NTV
Mal Müdürlerinin dikkatine! Bu yıl bu ücretlerden kesilecek olan damga vergisini yasal oran olan %0,6 (binde altı) olarak uygulayın. Geçen yılki gibi %07,5 (binde yedibuçuk) olarak uygularsanız üç kuruş için mahkemelere düşersiniz valla:)
En garantilisi:Öğretmenleri "Ücretli öğretmen" yapmaktır,vesselam!...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
En garantilisi:Öğretmenleri "Ücretli öğretmen" yapmaktır,vesselam!...
Siz öğretmenleri aç ve açıkta bırakmaya niyetlisiniz.