Re: 657 hemşire eş durumu
Bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum lütfen
:( Bakanlığınızın atama ve yer değiştirme ile ilgili yönetmeliğinin 20. maddesinden anladığım kadarıyla,eşinizin bulunduğunuz Eskişehir iline eş durumu ya da aile birliğinin sağlanması nedeniyle atanması yasal açıdan mümkün görünmüyor.Yönetmeliğe göre eş durumu nedeniyle atama ve yer değiştirmede genel kural,kıdemli eşe öncelik tanınarak her iki eş için de C veya D bölgelerinden atamayı yapmak.Yani diyelim siz Eskişehirdesiniz,eşiniz de Sakarya'da.Her iki il de A bölgesine giriyor.Yönetmeliğe göre her ikiniz için de uygun olan C veya D hizmet bölgelerinden birinde aile birliği sağlanacak.Eşinizden kıdemli iseniz,size göre C ya da D grubu hizmet grubu illerden birinde aile birliği sağlanacak.Yönetmelikte geçen "a personeline göre c hizmet grubu il"mevzusunu pek anlayamadığımı itiraf etmeliyim.Ancak Bakanlığının atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde "kıdemden" daha çok "hizmet bölgelerine" önem verildiği ve aile birliği sağlanacaksa bunun daha geri hizmet bölgelerinde sağlanmasının amaçlandığı çok açık.Yönetmeliğin benimsediği bu temel prensibin 657 sayılı yasa ile çelişmediğini de eklemem gerekli.Kanaatimce eşinizin bulunduğunuz yere tayini talebinizi reddeden idari mercinin gerekçesi de mevzuata uygun,doğru bir gerekçe.Keşke size yardımcı olabilecek bir şeyler söyleyebilseydim!
Öncelikle cevap verdiğiniz için cok teşekkuler
Anlayamadığım nokta benim Eskişehirde 18 yıllık muayenahanem var ona göre cevre edinmişim , Şimdi Kütahyaya eşimle beraber gidersem tekrar sıfırdan muayenehane işletmem ne kadar doğru uğrayacağım maddi zararı bakanlık mı telafi edecek bu hizmetin kanunlarda hiçmi yeri yok dünya kadar vergiler ödedik .Beni veya benim gibi durumda olanları koruyacak kanunlar yokmu bu memlekette
Hekimleri koruyan yeteri kadar düzenleme var zaten...
"Hekimler ya devlete çalışsın ya da özel muayenehanesinde" şeklinde laflar yükseliyor, etkili ve yetkili çevrelerden... Bence göze batmasanız iyi edersiniz...