Klonlu cep için Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verdi fakat karşı taraf yerine getirmiyor, ne yapmalı?
Şirketimize 2 yıl önce 780 ytl ye aldığımız cep telefonu klonlu çıktı, Tüketici Hakem Heyeti süreci sonunda lehime yeni bir telefon verilmesi şeklinde karar çıktı, karşı tarafa telefonu iade faturası keserek ve tutanakla teslim ettim, bi süre sonra karşı taraf gerekçeler öne sürerek icra yoluyla tahsil etmemi söyledi, nasıl bir yol izlemeliyim?
1-Daha kolay icra aşaması için Tüketici Hakem Heyetinden kararı para iadesi şeklinde değiştirmesini isteyebilirmiyim?
2-780 ytl değerinde cep telefonumu vermeleri mi gerek? Yoksa aynı cep telefonunu mu verirler? (Aynı telefon şu an 300 ytl civarı, bu durumda cari hesapta 480 ytl bize borçlu kalırlar)
Bu problemi nasıl çözebilirim, yardımcı olursanız memnun olurum.Teşekkür ederim.
Re: Klonlu cep için Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verdi fakat karşı taraf yerine getirmiyor, ne yapmalı?
yeni telefon değil fatura tutarını isteyeceksiniz tüketici mahkemesine gideceksiniz hakem heyeti kararınıda ekleyin onlar icraya giderler.
Cevap: Klonlu cep için Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verdi fakat karşı taraf yerine getirmiyor, ne yapmalı?
peki satıcının 15 gün içinde karara itiraz edebilme hakkı varmış tüketici mahkemisinde sonrası ne olur
Cevap: Klonlu cep için Tüketici Hakem Heyeti lehime karar verdi fakat karşı taraf yerine getirmiyor, ne yapmalı?
Alıntı:
baretta_16 rumuzlu üyeden alıntı
peki satıcının 15 gün içinde karara itiraz edebilme hakkı varmış tüketici mahkemisinde sonrası ne olur
Kesin olarak kazanırsınız diyemeyiz,mutlaka bir avukata danışmalısınız, mahkemeye çıktığı anda olay, firma o parayı size vermemek için elinden geleni mahkemde yapıcaktır, tüm yasal haklarını sonuna kadar kullanırlar,sizde avukat ile kendinizi temsil ederseniz kazandığınız takdirde, ürün bedeli + yasal faizini alırsınız:ok
Benzer durumda ben de mahkemeye gittim.Avukata danışın ,tek başınıza iyi takip etmeniz gerekir.Bir noktayı kaçırırsanız haksız (haklıyken bile)duruma düşersiniz. Ben yardım almadan kazandım ama epey uğraştım ve takip ettim.
TSHH kararı sanırım yeni tel. ile değiştirilmesi yönünde çıktı.
sorularınız için 1-) hayır 2-) faturada yazan marka ve modeli verirler
sorununuzu ilamlı icra takibi başlatarak halledebilirsiniz
Alıntı:
eulu rumuzlu üyeden alıntı
TSHH kararı sanırım yeni tel. ile değiştirilmesi yönünde çıktı.
sorularınız için 1-) hayır 2-) faturada yazan marka ve modeli verirler
sorununuzu ilamlı icra takibi başlatarak halledebilirsiniz
Dört sene evvelki telefonun modeli geçmiştir artık :)
Sonuçta sıfır telefon. Eski bir model ise Firmanin elinde kalmamis olabilir. Bedel iadesinde anlasabilirsiniz belkide