İnternet bankacılığı mağduriyeti hakkında
Değerli hukuki.net üyeleri;
Sizlerden başımdan geçen bir olay hakkında bilgi almak istiyorum.Geçtiğimiz şubat ayında üniversiteden 7 yıllık arkadaşım benden kendisi üniversite harcını yatıracağı için bankamatik kartımı istedi.Ek havale masrafı olmaması için bende kendisine verdim.Kartımı bana yaklaşık bir hafta sonra iade etti.10 gün sonra bende bankadan bir işlem yapmak için telefon bankacılığını kullanarak call centeri aradım ve bana bir kaç güvenlik sorusundan sonra hakkımda suç duyurusu olduğu konusunda bilgi verdiler.Kartımın arkadaşımda olduğu günler içerisinde 6000 ytl civarında bazı havaleler yapılmış.havale sahiplerinin şifreleri kullanılarak yapılan bu havalelerden hesap sahiplerininde haberi olmadı için şüpheli durumuna düştüm.Arkadaşıma Güveni kötüye kullanmak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcı gerekli işlemleri başlatarak ifadesine başvurdu ve kendisi bizim kartları dayısına verdiğimizi söyledi.Dayısı ise verdiği ifade de kartları bizden aldığını ve bir başkasına verdiğini bizim ve yeğenin başkasına verileceğinden haberimizin olmadığını bize yalan söylediğini çünkü yalan söylemese kartların vermeyebileceğimiz söyledi.Konu mali polise de intigal etti ve oradan savcılığa gelen yazıda ifadelerde göz önünde bulundurularak müşteki olduğumuz belirtiliyor.Arkadaşımız bu şekilde üniversiteden yine ortak bir başka arkadaşımıza da aynı şeyi yapmış.savcılıkta konu hala soruşturma aşamasında benim hakkımdaki suç duyurularının bir kısmıda farklı adliylerden yetkisizlik gerekçesiyle suc duyurusunda bulunduğum adliyeye geldi ve dosyalar benim şikayetim olan dosya numarasında birleştirildi.Ancak bazı dosyalar istanbul dışında olduğundan hakkımda dolandırıcılık şüphesi ile dava açılmış mahkeme de var.Bu mahkemeye mali polis yazısını savunmamda delil olarak sundum.Ancak olay o kadar karışık ki bundan sonra ne olabilir hiçbir fikrim yok.Konu hakkında beni bilgilendirebilirseniz sevinirm.Herhangi bir ceza almam sözkonusu olabilir mi?Buradan alacağım ceza mesleki kariyerimde önemli bir zadelenmeye sbep olacaktır.Ya da herhangi bir hapis cezası durumu söz konusu mudur? Daha önceden herhangi bir şuçum olmadığı için sicilimde de sorun yok.İlginize tesekkur ederim..
Re: İnternet bankacılığı mağduriyeti hakkında
Sizin kartınızla başkalarının kartlarında veya hesaplarında nasıl işlem yapıldığını anlayamadım.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Sizin kartınızla başkalarının kartlarında veya hesaplarında nasıl işlem yapıldığını anlayamadım.
Basri Bey merhaba
Bazı kişilerin internet bankacılığı şifreleri kırılarak hesaplarındaki paralar benim hesabıma havale edilmiş.Benim bankamatik kartım kullanılarak bu paranın bir kısmı alışverişte kullanılmış diğer kısmı da atm kullanılarak başka hesaplara havale edilmiş.
Suça ortak olmadığınızı ispat edebilmeniz oldukça güç olacaktır.