Temyiz Aşamasinda Tedbir Talep Edilebilir Mi?
İyi günler.
Benim sorunum, başlıktan da anlaşılacağı gibi, temyiz aşamasında tedbir talebine ilişkin.
Eşimle 2004 yılında anlaşmalı olarak boşandım. 2005 yılında eşim 4 yaşındaki müşterek çocuğumuzu da yanına alarak 15 günlüğüne Hollanda'ya gitti. O tarihten bu güne kadar da dönmediği gibi, çocuğumuzu da birdaha bana göstermedi. 2006 yılında velayetin yeniden düzenlenmesi için dava açtım ve kazandım. Velayet tarafıma verildi. Bu arada eşim çocuğu dedesi ile Türkiyeye gönderdi. 2 yıldır görmediğim çocuğumu bir daha göndermek istemiyorum. Çünkü giderse, elimde velayet kararı olduğunu bilen eşim birdaha çocuğu geri göndermeyecek. Ancak benim elde ettiğim karar süresinde temyiz edildi ve kesinleşmedi.
Şimdi sorum şu;
Karar kesinleşene kadar mahkemeye müracaat ederek velayetin tedbiren tarafımda bırakılmasını ve çocuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını isteyebilir miyim?
Saygılarımla...
Re: Temyiz Aşamasinda Tedbir Talep Edilebilir Mi?
Evet , temyiz aşamasında bile olsa sebeplerinizi içeren bir dilekce ile aile mahkemesine başvurarak tedbir kararı aldırabilirsiniz!
(tecrube: kusurlu taraf yalan yalnış ve ispatsız beyanarla bana karşı savunmam bile alınmadan temyiz aşamasındaki karara ters tedbir kararı aldırdı.)