Sigorta Kuruluşlarının Müşteriye sormadan poliçe yenilemesi
Sigorta Kuruluşlarının Müşteriye sormadan poliçe yenilemesi evet sağlık-kasko-ev sigortalarında farketmiyor sigorta firmalarının otomatik yenileme gibi bir uygulamada olması yasal bir suçtur.Müşteriye haber vermeden bilgi vermeden teyit almadan müşteri hesabına izinsiz girmek bir şekilde dayatma oluyor.
İtiraz etmek gerekiyor 3 hafta vs bir süre sonra iade oluyor fakat telefon parası sinirlenmeniz cabası.
Hukuk adamlarına soruyorum bu uygulamaya son verelim ne yapmamız lazım değerli fikir görüşlerinizi bekliyorum.
İlginize şimdiden teşekkürler...
Re: Sigorta Kuruluşlarının Müşteriye sormadan poliçe yenilemesi
Sayın Tayfun Bey tamam haklısınızda neden böyle bir pazarlama stratejisine dur denilemiyor denetim mekanizmaları bunları denetlemez.
Ancak bildiğim kadarıyla sizden kredi kartı no'su alarak, bir sonraki dönemde otomatik yenilenmesini, hasarsızlık indiriminden faydalanacağınızı belirterek size bunu kabul ettiriyorlar. Bildiğim kadarıyla konu yeterince inceleme yapmaksızın kavramların peşinden gitmemizden kaynaklanıyor. Örnek: Kasko sigortası, tamam hemen yaptırayım diyoruz. Ama poliçeyi ve klozları okuduğumuz yok.
Kasko farklı kaskoda araç kaskosu tabiki çok yüksek olduğu için hasarsızlık indirimi çok önemli ilk sene %20 sonra %30- sonra 40 kadar kazanım elde edilir.O nedenle zaten yenilemek biz müşterilerin avantajı yenilenmesi bu nednele hasarsılık varsa önemli.
Sağlıkta tada önemli fakat ev sigortası gibi poliçelerde hasarsızlık %5- yada 10 buda önemli fakat konu su poliçeler yenilenirken teminatları yükseltiyorlar bu sorun zaten arayın müşteriyi anlatın teminatları sorun sonra teyit alın yenilenecekse müşterinin onayını almış sorun kalmamış olur değilmi etik ve profesyonel bir yaklaşım sergilenmiş olur.Karşılıklı güven sağlanır.
Sigorta gerçekten önemli hele şu anki koşullarımızda fakat art niyetli müşteriler firmaları biraz zor durumda bırakınca iyi niyetli biz müşteriler zorluk yaşıyoruz.
Herşeyi biz müşteri olarak düşüneceğiz sözleşme çok öenmli herşeyi tek tek yazdırcaz işimizi sağlama alıcaz .
Artık bundan sonra herşeyi ek madde olarak sözleşmeye yazdırcam .:)