Kiracıyı Nasıl Çıkartabilirim?
İki ay önce bir ev aldım. Ev sahibiyle görüşmemde içinde oturan (aralarının iyi olmadığını sonradan öğrendiğim)akrabasının 15 gün içinde çıkacağını söyledi. 15 gün sonra içinde oturan kişiyle görüşmemde bana, 2000 yılında yapılmış olan bir kira kontratının olduğunu ifade etti. Ev sahibiyle tekrar görüşmemde bu kontratın o sene vergi iadesi amacıyla yapıldığını, tek kuruş para almadığını belirtti. Geçen zamanda kiracı sürekli "15 gün sonra çıkacağım" diyerek oyalamaya devam etti. Bu şahsı evden çıkarabilmem için ne yapmam gerektiği hususunda yardımlarınızı bekliyorum.
Elimdeki veriler:
1)Evi satın almadan önce ev sahibi ile bir sözleşme yaptım. Bu sözleşmede "ev 15 gün içinde boşaltılmazsa, evi satan her gün için 50 milyon öder." ibaresi yer almakla birlikte, aracılık eden emlakçı bu sözleşmeye satan kişinin değil, onun oğlunun imzasını attırmış. Dökümanda, benim, emlakçının, oğlunun ve bir şahitin imzası var.
2) Kira kontratı 08.2000 de yapılmış, daha sonra yenileme yapılmamış.
3) Aldıktan sonraki 1 ay içinde evde oturan şahsa evi boşaltması hususunda noter kanalıyla ihbar yazısı gönderdim
4) Şahıs bana ve benden önceki ev sahibine tek kuruş kira ödemedi.
5) İçinde oturan şahıs, mutfak dolabının, doğalgaz sayacının, doğalgaz sobasının ve şofbenin kendisine ait olduğunu iddia edip para talep ediyor. Satın alma Sözleşmede bunlar yer almasına karşın bunları talep edebilirmi?