Kira kontratosundaki madde
Merhabalar, yeni evlendiğim için yeni bir ev kiraladım ,kira kontratosu 1 yıllık olarak ve 12 adet senet düzenlendi.maddi durumdan dolayı kiralık evden çıkmayı ve ailemin yanında yaşayacağımı ev sahibine yazılı tutanak halinde 1,5 ay önceden bildirdim.bu yazılı tutanağı kira kontratosundaki maddeden dolayı tuttum.Kira kontratosundaki madde şöyle;
(10-Kiracı mecuru kendi isteği ile tahliye edeceğinde mal sahibine veya vekiline 1 ay öncesinden yazılı olarak bildirmek zorundadır.Aksi taktirde diğer aylara ait kira bedellerini peşin ödemeyi kabu ve tahhüt eder.) diye bir madde var.ev sahibi kalan 4 aylık kira bedelini benden talep edeceğini aksi takdirde mahkemeye başvuracağını belirtti.Avukatına yalan yalnış beyanlarda bulunmuş.evin elektrik borcunun olduğunu(bütün faturaları ödedim ve makbuzları var), ve eve çeşitli zarar verdiğimi söylemiş.ben eve girerken bu belirttiği zararlar vardı zaten ve kontrata 1 mayıs tarihine kadar bütün tadilatlar bitecek diye bir not düşülmüş ve evi gösteren emlakçı bu zaraların var olduğunu biliyor emlakçıyla konuştuğumda bana şahid olacağını söyledi.
sizden ricam burda kim haklı çıkabilir ve kontrattaki madde geçerli bir maddemidir ? benim tuttuğum tutanak bir işe yarayabilirmi ? bana yardımcı olabilirmisiniz ! şimdiden herşey için teşekkür ederim
Re: kira kontratosundaki madde !!
Sözleşmedeki bu madde ile açıkça size bir ay önceden yazılı olarak ihbarda bulunarak sözleşmeyi fesih ve tahliye hakkı tanınmış olduğundan, anahtarı kiralayana teslim etmek şartı ile daireyi tahliye edebilir ve senetlerin size iadesini talep edebilirsiniz.
Re: Kira kontratosundaki madde !!
bu konuya cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.ben anahtarları ev sahibine vermeye gittiğimde almayacağını ve kontratımın devam ettiğini beyan etti.bende notere gidip anahtarı noterin emanetine teslim edip kalan depozito ve anahtar için ihtar çektirdim.bu ihtardan sonra bana evsahibinin avukatı telefon açıp ihtarınızı aldık sizin tuttuğunuz tutanağın hiç bir geçerliliği yoktur kiraları ödemezseniz size dava açılacaktır gibi söylentilerde bulundu.şu an beklemedeyim ben dava açmıyacağım onların açmasını bekliyeceğim.sizce izlediğim yol doğru mu? tekrar teşekkür ederim..