İş yeri sürekli oyalıyor maaşımı ödemiyor
Ankara Mamak'ta xxxxx hastanesinde bir yıl süre ile çalıştım (19/12/2006-29-12-2007 arası) bu süre içerisinde maaşlarımız sürekli düzensiz ödendi ve son dört ay içerisinde de hiç maaş alamadık,
bu nedenle;
istifa dilekçemde
"maaşların ödenmemesi ve düzensiz ödenmesi dolayısı ile istifamın kabul edilmesini arz ederim." şeklinde bir dilekçe verdim.
işten ayrlırken alacaklarımın bir kısmını diretmem sonucu aldım ancak içeride bir kısım daha alacağım kaldı ve bana 15 ocak 2008 de öderiz dedikleri halde ödeme yapmıyorlar ve 15 günlük bir süre daha istiyorlar. 15 gün sonrada yine başka bahaneler bulacaklarını sanıyorum.
Bu durum karşısında içeride kalan alacaklarımı nasıl alabilirim nereye müracaat etmeliyim, resmi bir yere müracaat edersem ne kadar sürede sonuçlanabilir acaba?
Birde tazminat alma hakkım varmıdır,
nasıl bir yol izlemeliyim?
bilgilerinize ;
saygılarımla
Re: İş yeri sürekli oyalıyor maaşımı ödemiyor
Sn.Engin_Er,
Bir başka forum alanındaki aynı sorunuza istifa ettiğiniz için tazminat alamazsınız denmiş ise de;
ayrılma nedeni olarak maaşlarınızın sürekli geç ödenmesini yazılı bildiriminizde belirtmiş iseniz,bu işyeri şartlarından kaynaklanan bir durum olduğu anlamına gelmektedir.Bu nedenle sözleşmeyi feshiniz haklı nedene(nedeni ispatlayabiliyorsanız) dayanmaktadır.
Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Ödenmemiş maaş alacaklarınız ve kıdem tazminatınız için işverene noter kanalıyla bir ihtar göndererek talepte bulunabilir,Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilir,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.Dava sürecinde bir hak kaybına uğramamak için bir avukatla birlikte hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Saygılar
Teşekkür ederim; sayın Erdoğan Kırcalı
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Engin_Er,
Bir başka forum alanındaki aynı sorunuza istifa ettiğiniz için tazminat alamazsınız denmiş ise de;
ayrılma nedeni olarak maaşlarınızın sürekli geç ödenmesini yazılı bildiriminizde belirtmiş iseniz,bu işyeri şartlarından kaynaklanan bir durum olduğu anlamına gelmektedir.Bu nedenle sözleşmeyi feshiniz haklı nedene(nedeni ispatlayabiliyorsanız) dayanmaktadır.
Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
Ödenmemiş maaş alacaklarınız ve kıdem tazminatınız için işverene noter kanalıyla bir ihtar göndererek talepte bulunabilir,Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilir,iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.Dava sürecinde bir hak kaybına uğramamak için bir avukatla birlikte hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Saygılar
Sayın Kırcalı az önce iş kur'a gittim oradaki memur işsizlik parası alamazsınız siz kendiniz istifa etmişsiniz dedi.
ayrıca tazminat alamayacağımı söyledi,
sonra notere gittim onlarda ankarada çalışma bakanlığına yada müdürlüğüne gidin onlar size gerekli bilgiyi verir dediler, ben Eskişehir'deyim oradaki çalışma müdürlüğüne gittim ama memur doğru dürüst bir açıklama yapamadı,
şimdi bir avukata gitsem benden ücret talep edermi yoksa davayı açıp kazandıktan sonra masrafları karşı taraftan mı alır. zaten alacağım olan 1200.00ytl yi alamadım malum parasızlık, o bakımdan soruyorum birazda.
teşekkürler
son soruma net bir cevap alamadım
Alıntı:
Engin_Er rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Kırcalı az önce iş kur'a gittim oradaki memur işsizlik parası alamazsınız siz kendiniz istifa etmişsiniz dedi.
ayrıca tazminat alamayacağımı söyledi,
sonra notere gittim onlarda ankarada çalışma bakanlığına yada müdürlüğüne gidin onlar size gerekli bilgiyi verir dediler, ben Eskişehir'deyim oradaki çalışma müdürlüğüne gittim ama memur doğru dürüst bir açıklama yapamadı,
şimdi bir avukata gitsem benden ücret talep edermi yoksa davayı açıp kazandıktan sonra masrafları karşı taraftan mı alır. zaten alacağım olan 1200.00ytl yi alamadım malum parasızlık, o bakımdan soruyorum birazda.
teşekkürler
Merhabalar..
Gittiginiz kurumlar sizi eksik bilgilendirmis ya da siz durumunuzu eksik anlatmissiniz..Is akdinizi hakli nedenlerde feshettiginiz icin Sn.Kircali'nin da dedigi gibi haklarinizi talep edebilirsiniz..
Avukatiniza basvurdugunuzda elbbetteki sizden ucret talep edecektir,davayi kazandiginiz taktirde karsi taraftan alinacak olan vekalet ucreti de aksine bir anlasma olmadikca avukatin olacaktir..
Saygilarimla.