4,5 yıldır çalıştığım şirketten bana sorulmadan başka bir şirkete geçişim yapılmış.
Merhaba
Öncelikle zamanınızı ayırıp bana yardım ettiğiniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
03 EYLÜL 2003 tarihinde özel bir şirkette çalışmaya başladım ; ancak gecen gün çalıştığım şirketin ilgili departmanına vizite kağıdı almak için gittiğimde yaklaşık olarak 90 gun önce şirketten çıkışım gorunuyor ve bunun sonucunda aynı kişiye ait başka bir şirkette yeni işe başlamış olarak gorunuyorum.Bu durumdan dolayı ben özlük haklarımı ve kıdem tazminatımı alabilirmiyim, askerlik görevi yapmak için şirketten ayrıldığımda kıdem tazminatımı alabilirmiyim.
Acıkcası işten çıkartılma korkum yuzunden bunu gidip şirket yetkilimle konuşumayorum.Ancak bunu ilgili departman mudurumle konuştuğumda haklarımın korunduğunun hiç bişey olmayacağını diyerekten beni başından savuşturdu ve ben daha fazla konunun üzerine gidemiyorum ve beni korkutuyor.Herhangi bir olumsuzluk olduğunda ben yasal olarak hakkımı arayabilirmiyim?Gerçekten boyle bir durum ilk defa başıma geldi.İnşallah kusuruma bakmassınız.Ne gibi bir yol izlemeliyim.
Saygılarımla...
Re: 4,5 yıldır çalıştığım şirketten bana sorulmadan başka bir şirkete geçişim yapılmış.
Naklinizin yapıldığı şirket yine aynı ortaklara ait bir şirket mi?
Re: 4,5 yıldır çalıştığım şirketten bana sorulmadan başka bir şirkete geçişim yapılmış.
Evet aynı kişiye ait ancak diğer şirket yabancı sermayeli ortak bir şirket gecişimin yapıldığı şirket işe aynı kişi adına kurulu bir şirket :( :(
Lütfen bir cevap veriniz bana yardımınıza ve bilgilerinize ihtiyacım var :(
Alıntı:
fatihtepe rumuzlu üyeden alıntı
Evet aynı kişiye ait ancak diğer şirket yabancı sermayeli ortak bir şirket gecişimin yapıldığı şirket işe aynı kişi adına kurulu bir şirket :( :(
Yargıtay' ın bu durumu "muvazaa" adleddiği ve böyle durumlarda tazminat hesaplamalarında iki şirkette çalışılan zamanları tek şirkette çalışılmış gibi hesaplanmasına, yani işçinin haklarına halel getirilmemesine ilişkin kararları var.
Bence korkulacak bir durum yok. Hali hazırda izleyebileceğiniz yolları aşağıda bilginize sunuyorum:
1- Şirkete ihtarname çeker durumu belgelersiniz (ancak bu pratikte mümkün olamayabilir. Siz de bahsetmişsiniz zaten işinizi kaybetmek istemediğinizden ve daha bir çok nedenden dolayı bu her zaman mümkün olmaz...)
2- Çalışmaya devam edersiniz. Ola ki ileri de anlaşmazlık çıktı. Konuyu o zaman dava konusu edersiniz (Diyelim işten ayrıldığınızda veya çıkarıldığınızda, kıdem tazminatınız eksik verilmişse ve haklarınıza halel gelmişse o zaman bu durumu dava konusu edersiniz).
Merhaba
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için Aysegul Hanım ; cevabını içimi rahatlattı.İyi çalışmalar diliyorum :)