Yoklama kaçağıyım ama son sınıftayım
Öncelikle selamlar. Forumda iyice araştırma yaptım ama ben hala korku içindeyim.1978 doğumluyum resim bölümü 4 sınıftayım. 2007 ağustosunda yoklama kağıdım geldi. Şubeye gittim. Sordum soruşturdum bana sen şimdi git ocak 2008 de gel seni tecil edelim dediler. Yüksek lisans yapacağımı söyledim. Tamam şimdi git ocakta gel dediler. Bu gün gine gittim şubeye yoklama kaçağı olduğumu yakalanmamam gerektiğini sölediler. Okulum mayıs 2008 de hayırlısıyla bitiyor.mezuniyet belgeni al hemen tecil edelim dediler. Y.lisans a ağustosta başvurup eylülde sınava girmem gerekli ne yapmalıyım?Teşekkürler.
Re: Yoklama kaçağıyım ama son sınıftayım
Dedikleri gibi mayis da mezun ol. Bu arada yakalanma yani bir olaya karisma, GBT lere yakalanma, zaten kacak oldugun icin bakaya degilsin cok ciddi degil durum, bakaya olsa daha riskli idi. Sen mayis da mezun ol, ondan sonra yedek subay olarak karar aldir, 2 sene tecilin var, ister askere gidersin, ister tecilini kullanirsin, ister yuksek yaparsin. Yuksek lisans icin yas siniri 32 oldguna gore cok bir sorun yasamazsin. Bu arada mayis da les girmen gerekli onu kacirma.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Cevabınız için. Ama güzel sanatlarda les aramıyolar. Ama ginede girmem gerekli mi?
Yanıltmayayım ama YOK un kabul ettigi bir yere kayit icin les e girmis olmak sart diye biliyorum. Yani direk belki alinan puani kabul etmede hesaba katmazlar ama eski sisteme gore belirli bir barajin asilmasi gerektigini biliyorum. Yeni sistemi arastirmak lazim. İsmi ve puan katsayilari disinda cok bir sey degismedi diye biliyorum.
Bilgileriniz için çok çok teşekkür ederim. Saygılar...
merhaba,
1978 doğumlu olduğunuz için 29 yaşını doldurmuş bulunuyorsunuz. Bu durumda ne olursa olsun askerliğiniz tecil edilmiyor. Son sınıfta yoklama kaçağı olarak okuyorsunuz.
Erdoğan Bey, okulu bitirdikten sonra yüksek lisans için tecil alabileceğinizi söylemiş.
Yüksek lisans yapacak kişilerde aşağıdaki şartlar aranıyor;
- Askerlik kararı aldırmış olmak
- Yoklama kaçağı ve/veya bakaya olmamak
- Bu suçlardan ceza almamış olmak
- Erteleme süreleri 33 yaşını aşmamak şartıyla hesaplanır
Bu durumda siz de yoklama kaçağı olduğunuz için nasıl tecil alacaksınız? 33 aşmayacak sürede yüksek lisansı bitirebilecek durumdasınız ama yoklama kaçağı durumundasınız...
Erdoğan bey bunu açıklarsa sevinirim...
33 yaş var ya evet aynen bu yaşta avukatı devlet memuru bu sene kısa dönem zorla gönderdik askere. o yaşta çok zor askerlik. bence erkenden gidin.
Alıntı:
osmantorer rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle selamlar. Forumda iyice araştırma yaptım ama ben hala korku içindeyim.1978 doğumluyum resim bölümü 4 sınıftayım. 2007 ağustosunda yoklama kağıdım geldi. Şubeye gittim. Sordum soruşturdum bana sen şimdi git ocak 2008 de gel seni tecil edelim dediler. Yüksek lisans yapacağımı söyledim. Tamam şimdi git ocakta gel dediler. Bu gün gine gittim şubeye yoklama kaçağı olduğumu yakalanmamam gerektiğini sölediler. Okulum mayıs 2008 de hayırlısıyla bitiyor.mezuniyet belgeni al hemen tecil edelim dediler. Y.lisans a ağustosta başvurup eylülde sınava girmem gerekli ne yapmalıyım?Teşekkürler.
Merhaba, iyi ki şubede sizi yakalamamışlar. Şubeye gıtmeniz sakıncalı. Mayısta okulunuz bitince çıkış belgesi alıp şubeye gider tecil alırsınız. Şimdi 2 sene tecil veriyorlar. Bu süre içinde yüksek lisansa başlarsanız o tecil bozulur bu sefer yüksek lisanstan dolayı tecil alırsınız. Rahat olun.
Cevap: Re: Yoklama kaçağıyım ama son sınıftayım
Soruyu sorduğum günü dün gibi hatırlıyorum. Tam 11 yıl. Yüksek lisans yaptım, askere gittim, iş güç derken şimdi doktora yapıyorum. Hayat çok garip geldi birden. Herkese selamlar saygılar. :)