-
İhraç
Benim Merak Ettiğim Şu
gayrı tabii mukarenetı askeri ceza kanununda okudum gayrı tabii mukarenetın anlamının kısacası düzgün olmayan ilişki olarak sözlük anlamına baktım fakat bu konuda ayrıntılı bilgiye ulaşamadım Gayrı Tabii Mukarenetten askeri Mahkemeye gitmiş kişinin kurtulma şansı varmı bu gayri tabii mukarenatta hep asker kişiler arasından bahsediliyor fakat asker ile sivil arasındaki bir ilişkide şahıslar askeri mahkemedemi yargılanır yoksa sivil mahmekemi bakar açığa alınma işlemi askerler arasındaki ilişki gibi hemen mi olur yoksa mahkeme kararımı beklenir bir de bu konudaki mahkeme ne kadar sürer tahmini olarak aydınlatırsanız sevinirim
-
Re: İhraç
Askeriyeden ilişkisini kesmiş olupta tekrar devlet memuru olan gördünüzmü. Duyan yada gören varsa lütfen bana ulaşsın.
-
[QUOTE=yasamak.gerek;153056]Benim Merak Ettiğim Şu
-
Askeriyeden atilipta tekrar memur olan bir arkadasi taniyorum
-
''gayrı tabii mukarenet'' doğal olmayan cinsel yaklaşım demektir. Olası eşcinsellik veya daha başka ( ölüyle hayvanla v.s) Eğer bu sarkıntılık anlamında kullanıldı ise ve normal olarak karşı cinseyse ceza ile kurtulma olanağı vardır. Yok hem cinsine ise uzaklaştırılır.
Sayın elif erdem;
Bu soruyu bir çok yerde sormuşsunuz. Bu sorunun yanıtı TSK dan ilişki kesilmesi nedeninin içerisindedir. Bazı suçlarda hiç bir şekilde gbir devlet memuriyetine dönüş yokken bazılarında ise sadece askeri memuriyet yolu kapalı diğerleri açıktır.
En somut örneği sizin de tanıdığınızı sandığım Ali Kırca'dır. TSK dan ihraç edilmiştir ama o zaman bir devlet kurumu olan TRT de işe başlamıştır...
-
Arkadaşlar gayri tabii mukarenet yolu ya da işte eşcinsellik ordudan ayrılmak için değmez bence:)Ama aynı maddenin altındaki iffetsiz yaşamak suçu hoş bi suç bu şekilde atılırsanız daha kolay oluyor çünkü ben bu yolla atıldım.Ama acaba tekrar memur olabilirmiyim bunu kimse bilmiyo sanıırım:(
-
Sayın Olumsuz; iffetsiz yaşamak derken, iffetsiz kadınla evlenmek mi? yoksa nikahsız yaşamak mı? Sanırım nikahsız yaşamaktan atılmak biraz zormuş. Ve de ne kadar zamanda ve ne zaman atıldınız? Teşekkürler
-
İffetsiz yaşamaktan TSK ile ilişiği kesilenler askeri memur ve güvenlik gerektiren ( MİT polis İstihbarat ) birimlerinde devlet memuru olamaz.
-
Arkadaşlar hapissiz firarın bir yolu var.Nasıl mı anlatıyım.Önce 5-7 günlük göz hapsi cezası alıyorsunuz.Herhangi bir suçtan.Disiplin ceza defterine kayıt ettirmeyi unutmayın. Cezalı kaldıgınız günlere bu deftere imza atın ve kaçacağınız gün hafta sonuna denk gelsin.Cumartesi veya pazar.Bunun nedeni hizmet ederken kaçmamış demek için.Daha sonra birliği terk edin.Bundan sonrası firar gibi değerlendiriliyor.Askeri ceza kanunu madde 66 yerine göz ve oda hapsinden kaçma cezası olan askeri ceza kanunu madde 77 den yargılanıyorsunuz.Verilen ceza firar altı günü geçerse aynı 66 ncı madde gibi.Yani 1 yıl hapis.Ama çok önemli bir farkı var.Madde 77 para cezasına çevriliyor.Ben bu suçtan 14 ay firar edip atıldım.Cezam 1 yıl oldu.10 aya düştü.Askeri mahkeme herbir gün 11 ytl den 3300 ytl para cezasına çevirdi.
-
Arkadaslar tekrar merhaba kusura bakmayin bi sure evde degildim o yuzden cevap yazamadim.Kadinla evlenmek degil nikahsiz yasamaktan bahsediyorum evet biraz zor oluyor ama iste 8-10 ayda falan benimki bitti.Bu isin en guzel tarafi herhangi bir cezasinin olmamasi.Burda site yoneticisi askeri memur ve guvenlik gerektiren islerde calisamazlar yazmis ben gercekten cok merak ediyorum bunu nerden ogrendiniz cunuku simdiye kadar bunu ilk defa duydum yani ben simdi memur olabiliyorum da sadece bunlari mi olamiyorum?Eger beni aydinlatirsaniz cok sevinirim sorularinizi ve cevaplarinizi bekliyorum:)