Eş durunmundan haciz gelirmi
Merhaba..2002 yılında bekar iken kredi kartı borcum vardı ödeyemedim ve şuan da ödenmiş değil..Yaklaşık 1 yıl sonra,2003 yılında evlendim..şuan eşim bir işyeri açmayı düşünüyor..Sormak istediğim benim geçmişteki kredi kartı borcumu şuan eşimden tahsilat yoluna gidebilirlermi..Bu konuda yardım ve görüşlerinizi rica ederim.
Re: Eş durunmundan haciz gelirmi
Sizin borcunuz size aittir.
Eğer sizin ait mallar varsa bu olur aksi halde olmaz.
Evet borç bana ait..Dediğim gibi ben borçluyken bekardım..Sonradan evlendim..Şimdi eşim işyeri açıyor ve vergi levhası ruhsat v.s. resmi evraklar eşimin adına olacak..Benden dolayı kendisine ve işine herhangi bir problem çıksın istemiyorum..İşyerine benim borcumdan dolayı ödeme veya haciz durumu olurmu?
Anladığım kadarıyla eşimin açacağı iş yerine herhangi bir adli işlem uygulanamaz/uygulanmaz.
Cevap: Re: Eş durunmundan haciz gelirmi
AYDINLATILMAYA İHTİYACIM VAR..
Üç sene önece sabit olamayan bir işte çalışıyordum ve tabiki buda başıma geleceklerin başlangıcı oldu.Biriken telefon,internet,gsm operatörleri,banka ve bir senetli borç.
Elimdeki imkansızlıklardan dolayı ödeyemedim.Şimdi ise sabit bir işim var, eşim ve kızımın durumdan etkilenmemesi için (haciz) boşandık. Tekrar evlenmek istiyoruz ama malum borçlar nikahlandığımız an bu alacaklılar eşimin evine haciz işlemi başlata bilirlermi? Şuan hiçbir işlem yapamıyorlar eski yaşadığım şehirdeki muhtar kaydımı silmiş yani bir ikametim yok. Birde çalıştığım yere ikametimi alsam haciz için gelirlermi? herşeyi düzeltmek istiyorum ( borçları sırasıyla ödemek) bilgilerinizle aydınlatırsanız sevinirim.
teşekürler..