Tecil,yüksek lisans ya da 15 ay er mi olacağım?
Forumun neredeyse tamamını incelememe rağmen tam olarak bir yanıt alabilmiş değilim. Yardımcıolabilirseniz çok minnettar olacağım. Aslında öyle sanıyorum ki 15 ay er olarak vatani görevimi yapacağım. Durumumu kısaca özetlemem gerekirse. 1982 doğumluyum. 1999 yılında gerçekleşen, yüz kızartıcı kategorisine giren bir suçtan 2006 yılının Nisan ayında 6 ay 20 gün hapis cezası aldım. Ceza ertelendi. Aradaki 7 yıl süresince mahkemeler, yargıtay oldukça yorduğu için bir kez daha itiraz etmeyip cezanın kesinleşmesine seyirci kaldım. 2007 yılının Haziran ayında 4 yıllık işletme lisans eğitimimi tamamlayıp, vatani görevimi yerine getirmek üzere şubeme başvurdum. 2008 temmuz'una celp vermelerine rağmen erken gitmek üzere dilekçe verdim. Yedek subay adayı olarak işlemlerim gerçekleştirildi. Sınava girmeme 1 hafta kala daha önce askerlik şubesinde belirttiğim söz konusu davadan dolayı zarfım alınıp sınava girmemem ve bir sonraki celbe kadar beklemem söylendi. Dosyam tahmin ettiğim kadarıyla askeri mahkemeye gönderilip yedek subaylığa engel olduğundan 15 ay yapmam yönünde bir karar çıkacak. Ancak kararın üzerinden 5 yılın geçmesinin akabinde memnu haklarımı geri alıp kısa dönem yapma ihtimalim üzerine; yeni çıkan lisans mezunlarına 2 yıllık tecil hakkından yararlanmak üzere dilekçemi askerlik şubesine sundum. Kararın üzerinden 1 buçuk yıl geçti. 2 yıl tecil ve sonrasında 2 yıl yüksek lisans yaparak 5 yılı doldurup memnu haklarımı aldıktan sonra, borcumu kısa dönem olarak ödemem mümkün olur mu? Tecil dilekçemin kabul görmesine, 2008 temmuzunda olan sevk tarihini erkene aldırmış olmam engel olur mu? Yoksa mukadderat diyip 15 ay askerlik yapacağımı şimdiden kabullenmeli miyim? İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Tecil,yüksek lisans ya da 15 ay er mi olacağım?
Acaba konuyu yanlış yere mi açtım?