Re: Almanyada Yüksek Lisans
Alıntı:
preator84 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba.
Almanyada ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapmak istiyorum.İnternetten biraz araştırma yaptım, yeteri kadar ingilizcem var.Almancam hiç yok, ancak almanca derslerin 2.sınıfta başladığını biliyorum.Burs olanaklarını aratrdım , burs almam zor görünüyor.
Bana almanyada önerebileceğiniz bir üniversite varmı ?İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Sayın Preator,
Frankfurt Üniversitesinde "ILF Institute for Law and Finance" var. Internetten şartlarını inceleyebilirsiniz. İngilizce olarak eğitim veriyor ve bildiğim kadarıyla post graduate programları var. İleri düzeyde İngilizce ile Grund Stufe düzeyince Almanca bilgisi istediklerini biliyorum. Başarılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
http://www.llm-guide.com/ sitesinden arama yapmanı öneririm.
Alıntı:
preator84 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba.
Almanyada ticaret hukuku alanında yüksek lisans yapmak istiyorum.İnternetten biraz araştırma yaptım, yeteri kadar ingilizcem var.Almancam hiç yok, ancak almanca derslerin 2.sınıfta başladığını biliyorum.Burs olanaklarını aratrdım , burs almam zor görünüyor.
Bana almanyada önerebileceğiniz bir üniversite varmı ?İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Sn Preator, bu konuda tek yetkili kurum DAAD'tır (Deutscher Akademischer Austauschdienst)
Bir zamanlar ben de Almanya'da yüksek lisans yapmayı çok istemiş ve bu konuda çok fazla araştırma yapmış, toplantılara katılmıştım.
Öncelikle Alman Kültür'den (http://www.goethe.de/ins/tr/ist/trindex.htm) DAAD toplantılarıyla ilgili telefonla bilgi alabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam DAAD Türkiyeden Mehmet Bey diye birisi bu konuyla ilgileniyordu. Alman kültürde belli tarihlerde bu konuyla ilgili toplantılar yapılır. Almanyadaki yaşam, okuma şartları ve orada okuyanların fikirleri bir video ile izletilir, istenilen sorular sorulur. Burs vs gibi konulardan önce ilk basta gereken şartlara uygun olup olmadıgını araştırmanı öneririm. (Mesela not ortalaman düşükse, 2000€/ay burs bulsan da boşuna ugrasma diyebilirler) Daha sonra burs ıcın arastırma yapsan daha iyi edersin. Ben burs için bir üniversiteden yardım istemiştim, onlar da şart olarak almanyadan döndükten sonra 7 sene boyunca universitede kalmamı istemişlerdi ve kabul etmemiştim.
Unutmadan; Almanyada okuyan, çalışan pek cok insan, sorunlarını www.hukuk24.de diye bir sitede yazıyorlar. Ara sıra rastlıyorum. Oradan da Almanyaya gitmiş ogrenciler bulabilirsin. ve www.turkstudent.net gibi bir site vardı sanırım...
Çok çetrefilli, zor bir yola giriyorsun, sana sonsuz başarılar. Aklına takılan birşeyler olursa yardımcı olmaya calısırım.
Sinan Bey, sizin bahsettiğiniz programı bilmiyorum ama bazı programlarda Mittelstuffe (orta seviye) de yeterli olabiliyor. İngilizce eğitim yapan universiteler de var, onlar da beginner seviye yeterli gelebilir.
Sonucta buradaki gibi tek baştan bir yönetim değil oradaki eğitim sistemi.. Her universitenin kendine has kuralları ve koydugu standartları var. DAAD'tan verilen kitapçıklarda bununla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz...
Tekrar başarılar.
Değerli yorumlarınız ve onerileriniz için teşekkür ederim..Sizce Almanya tercihim yerinde mi ?Amerika ve ingiltere hukuk sistemleri bizim hukuk sistemimize yabancı bunun çin almanya düşünüyorum.
DAAD 'yi bende araştırdım .Malesef burs için gerekli şartları taşımıyorum .Diploma notum 3.0 'ın altında.Bu durumda kendi olanaklarımla gitmeyi düşünüyorum .Ayrıca almanyada ogrencilerin 90 gun vergisiz çalışma olanakları olduğunu öğrendim .Almanyada devlet universitelerinde eğitim ücretsizmiş.Almanyayı tercih etme sebeplerinde biri de bu.Ayrıca Turk Hukuk sistemine yakınığıda diğer bir sebep.
Ancak almanca şuan en buyuk engelim.Türkiyede ingilizce eğitim veren hukuk fakülteleri var ,Acaba almanyada da varmı ?
Alıntı:
Levent Cengiz rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim . Tam isabet diye buna derler.