Gayri faal Şirkete Tüketici Mahkemesi bakar mı?
Annem ve benden oluşan gayri faal LTD. Şirket' im adına almış olduğum cep telefonu,ticari amaçla olmayıp şahsi kullandığım için Tüketici Mahkemesine dava açtım. Fakat görevsizlik sebebi ile nöbetci sulh hukuk mahkemesine gönderilmesi kararı vermiş.
ahaltuner rumuzlu arkadaşımızın daha önce başka bir soruya verdiği cevap,
Sayın nesrin_ml,
Ben öceki cevabımda siz rabayı 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 2.maddesindeki tüketici tanımına uymayan bir durumda yani malı ticari veya mesleki amaçla kulanma halinde bu yasadan faydalanamazsınız demiştim.Eğer sizi bunun özel olarak kullnıldığını yani bu işletmede ticari amaçla kullnılmadığını belgelerseniz elbetteki şirketlerde tüketici sayılabilir.Zaten yasada tüketici gerçek veya tüzel kişiler diye belirtilmiş..
Saygılarımla..
tüketici mahkemesinin kararına itiraz etmelimiyim.
Tebligat yapılmayan duruşma
Şirket adına fatura edilmiş fakat şahsi ve özel kullanım için alınan cep telefonu için Tüketici Mahkemesine dava açtım,harclarını yatırdım fakat tebligat yapılmadan duruşma olmuş ve görevsizlik ile davalıya vekalet ucreti 200 YTL. ödeme kararı çıkmış.
Tebligat kanununa göre tebliğ yapılmadığı için,ne yapmam lazım.
görevsizlik kararında nöbetci sulh hukuk demiş 4822 ve 4077 tüketci kanuna göre özel kullanım olduğu için tüketici kapsamına girmiyormu.Vekalet ücreti tebligat yapılmadığı için geçerlimi.
Lütfen konu tekrarı yapmayınız!