Ltd şirketi ortağımın hissesini devralmak zorundamıyım
Merhabalar benim paylaşmak istediğim konu şöyle, 4 ortaklı bir ltd şirketimiz var şirketin %50 lik hissesi benim imza yetkiside sadece bende. %30 luk hissesi olan ortağım şirketten ayrılmak istiyor.Bizde aramızda toplantı yaparak karar aldık hissesine düsen miktarı belirledik.Verilen miktarı az bulan ortağımız hissesini başka şahıslara da devredemeyince de şirketin mallarına tesbit ve fesh olmasını istedi,ben ve ortaklarım şirketten ayrılmak isteyen ortağımın istediği hissesine düşen miktarı veremesek veya fiyatta anlasamasak şirketimiz mahkeme kararı ile kapanır satışamı çıkarılır?İş yapamaz durumamı gelir?Elimiz bağlı şirketin satılmasını mı bekleyeceğiz.Burada yapmamız gereken nedir hukuki olarak?Yani kısaca ben bu hisseyi ortağımın istediği fiyattan almak zorundamıyım?Alamazsam da şirketi kapatıp satılmasını mı beklemeliyiz?Bu piyasa şartlarında birde fiyat konusunda mahkemenin bilirkişi ile belirlediği fiyata itiraz hakkım varmı?İtiraz etmesem bile maddi manevi dolaylardan hisseyi devralmak zorundamıyız?Yardımcı olursanız ayrıntıları size aktarabilirim teşekkürler.