Tayinim çıktığından kira sözleşmesinin süresi bitmeden evi boşaltabilir miyim?
Merhaba. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
Temmuz 2007 den 1 Mayıs 2008 kadar ev sahibi ile bir kira sözleşmesi yaparak ( Sözleşme nedense ev sahibinin isteği üzerine birinin başlangıc tarihi Mart diğerinin ise Temmuz olarak emlakcı kanalıyla 2 farklı sözleşme düzenlendi) oturmaya başladım. 500 YTL depozit verdim ve ev kirasını her ay peşin olarak ödedim. Ödemeler elden yapıldı hiç bir belge elimde yok gibi. Yanlızca ev sahibinin bana noterden gönderdiği ocak ayı borclu olduğuma dair noter ihbarnamesi var.
Aralık ayında emlakcıya giderek tayinim çıkacağından dolayı evi ocak sonu boşaltmak istediğimi bu nedenle Ocak ayı kirasının vermeyeceğimi bunu depozite saymasını söyledim. Emlakcı ev sahibine bildirmiş. Ev sahibi noter aracılığı ile Ocak ayının kirasını ödemediğimi bana ihtarname ile tebliğ etti.
- Ocak ayının sonunda tayinim çıkaçağı için bir başka ile gideceğim. Bu nedenle sözleşmeyi tek taraflı iptal edebilirmiyim.
-Evin duvarlarının dişa bakan kısımlarının yarıdan yukarısı, nemden dolayı tamamen küf ve kararmış bir halde. Ev yeni tadilat görmüş evin ayıplı kısımları duvar kağıdı ile kapatılmıştı. kış mevsimi ile beraber evin duvarları tamamiyle nem çekiyor, mutfak dolabının arkasıda aynı vaziyette. Tayinim çıkmadığı taktirde bunu gerekçe göstererek kira sözleşeme süresi dolmadan evi boşaltabilirmiyim.
Re: Tayinim çıktığından kira sözleşmesinin süresi bitmeden evi boşaltabilir miyim?
Merhaba,tayin nedeniyle sözleşmenizi tek taraflı feshederseniz,kontrat süresiyle sorumlu olmak üzere,yeni bir kiracı bulununcaya kadar olan kiraları ödemek durumunda kalırsınız.Forumda araştırma yaparsanız daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.
Re: Tayinim çıktığından kira sözleşmesinin süresi bitmeden evi boşaltabilir miyim?
Buradaki tayin nedenim sağlık özürüne bağlı. Yinede evden çıktığım taktirde kira sözleşmesindeki kalan ayların kirasını ödemek zorundamıyım.
Ayrıca evde oturulmayacak derecede nem var
Alıntı:
ibrahim23 rumuzlu üyeden alıntı
Buradaki tayin nedenim sağlık özürüne bağlı. Yinede evden çıktığım taktirde kira sözleşmesindeki kalan ayların kirasını ödemek zorundamıyım.
Ayrıca evde oturulmayacak derecede nem var
Evde bir kusur varsa ev sahibine ihtar çekerek kusurun belli bir süre içinde giderilmesini, aksi takdirde sözleşmenin feshini talep etmeniz gerekir. Verilen süre içinde kusur giderilmezse evi boşaltma hakkınız olur. Ama bu süre içinde kusur giderilirse boşaltma hakkınız ortadan kalkar.
Tabii ev sahibi sizin boşaltmanızı kabul ederse o başka. Ama boş kaldığı sürece kirayı sizden talep etme hakkı var.